П Р И С Ъ Д А

 

                                2016 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     първи ноември                                                                2016 година         

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                                       

 

Секретар:  С.Р.

Прокурора:

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ дело №   298   по описа за 2016 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Р.Р., роден на *** ***, общ. Л., български гражданин, женен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 09.02.2016 г. в с. Бели лом, общ. Лозница в състояние на силно раздразнение предизвикано от пострадалия с насилие е причинил на Х.А.Х. ***, ЕГН ********** лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето  – престъпление по чл. 132, ал. 1 т.4 във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК, поради което и на основание чл. 78а ал. 1, от НК го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание  глоба в размер на 1000 /хиляда/ лева.

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Р.Р., ЕГН ********** за НЕВИНОВЕН в това да е извършил престъпление по основния състав на чл. 130, ал. 2 от НК, поради което го оправдава по първоначалното обвинение.

ОСЪЖДА подсъдимия Н.Р.Р., ЕГН ********** да заплати на Х.А.Х. ***, ЕГН ********** сумата от 600.00 /шестстотин/ лева, за неимуществени вреди от престъплението ведно с законната лихва, считано от 09.02.2016 г. до окончателното изплащане на същата, като в останалата му част до 5000.00 /пет/ хиляди лева съдът отхвърля гражданския иск като неоснователен в тази му част.

ОСЪЖДА подсъдимия Н.Р.Р., ЕГН ********** да заплати на Х.А.Х. ***, ЕГН ********** сумата от 612.00 /шестстотин и дванадесет/ лева за направени деловодни разноски.

ОСЪЖДА подсъдимия Н.Р.Р., ЕГН ********** да заплати по сметка на Районен съд гр. Разград за разноски по делото сумата от 100.00 /сто/ лева.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: