П Р И С Ъ Д А

 

                                            2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На    седемнадесети  ноември                      2016  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                   

Секретар:  Ж.Р.

Прокурор:  ПАВЛИНА УЗУНОВА                                                          Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело     485    по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият  И.З.А., роден на *** ***, обл. Русе, ул. ****, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 18.08.2015 г. в гр. Цар Калоян, обл. Разград, в съучастие като съизвършител с Б.З.А. *** е влязъл в чуждо  жилище – на И.А.И. ***, находящо се в гр. Цар Калоян на ул. “*****, като употребил за това ловкост и деянието е било извършено нощем от две лица, след употреба на сила – престъпление по чл. 170, ал. 2, пр. 1 и пр. 3 във вр. с ал. 1, пр. 1, пр. 4 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, поради което и на основание чл. 54 НК му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от  ЕДНА ГОДИНА, като на  основание чл. 66 ал.1 НК  ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимият Б.З.А., роден на *** ***, обл. Русе, ул. “*****, български гражданин, с висше образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 18.08.2015 г. в гр. Цар Калоян, обл. Разград, в съучастие като съизвършител с И. З.А. *** е влязъл в чуждо  жилище – на И.А.И. ***, находящо се в гр. Цар Калоян на ул.******, като употребил за това ловкост и деянието е било извършено нощем от две лица, след употреба на сила – престъпление по чл. 170, ал. 2, пр. 1 и пр. 3 във вр. с ал. 1, пр. 1, пр. 4 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, поради което и на основание чл.  54 НК му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от  ЕДНА ГОДИНА, като на  основание чл. 66 ал.1 НК  ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ОСЪЖДА  подсъдимите И.З.А., ЕГН ********** и Б.З.А., ЕГН ********** да заплатят на  Р.И.К., ЕГН **********  сумата от 500.00 /петстотин/ лева за разноски по делото.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: