П Р И С Ъ Д А

 

                                  2016 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На    втори ноември                                                      2016 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: С. ЧОЛАКОВА   

 

 

Секретар: Д.Д.

Прокурор:  Любомир Георгиев

Като разгледа докладваното от съдията                                                                                 НОХ  дело №    743     по описа за 2016 година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия П.П.П., роден на *** ***, български гражданин, с висше образование, женен, кмет на с. Гецово, неосъждан,  ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 24.08.2016г. в гр. Разград управлявал моторно превозно средство – лек автомобил “Ситроен Берлинго” с рег. № ***с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.07 на хиляда, установено по надлежния ред съгласно Наредба № 30/27.06.2001 г. за реда за установяване употребата на алкохол или друго упойващо вещество от водачите на МПС – престъпление по чл. 343б ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което на основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА  за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, както и наказание ГЛОБА в размер на 600.00 лв./шесттотин/ лева.

             НА основание чл. 343г във връзка с чл. 343б НК НАЛАГА на подс. П.П.П., ЕГН ********** наказание ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА, като на основание чл. 59, ал. 4 НК ПРИСПАДА времето през което подсъдимият е бил лишен по административен ред от това  право, а именно от 24.08.2016 г.                                                  ОСЪЖДА подсъдимият П.П.П., ЕГН  ********** да заплати по сметка на ОД МВР гр. Разград  сумата от  88.50 лева /осемдесет и  осем лева и 50 стотинки/,  представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата  146.15 лв.  (сто четиридесет и шест лева и 15 ст.) лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: