П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд              наказателен             състав

На       първи  ноември                                2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:   НИКОЛАЙ  БОРИСОВ

                                  М.  Б.

                                  И.  П.

 

 

                                    

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ДЕСИМИРА  НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

   НОХ                   дело №        754        по описа за 2016 година

На именното повикване в  11.00 часа, се явиха:

 

 

         СЪДЪТ като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и на морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено,  поради което и на основание чл. 382 ал.7 от НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА сключеното между РП Разград представлявана от мл.прокурор Недкова от една страна, от друга подс. Д.А.Ч. и неговия защитник адв. К. от АК Русе за прекратяване на наказателното производство по нохд 754/2016г. по описа на РС Разград в следния смисъл:

 Подсъдимият Д.А.Ч., ЕГН**********, роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, управител на ЕТ «*****“- с.Раковски, общ.Разград, постоянен и настоящ адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

за времето от 11.04.2011г. до 30.04.2012г. в с.Раковски, общ.Разград и в гр.Разград, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ– Експертно решение № 0528/11.03.2011г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св.Иван Рилски“АД- гр.Разград, приложен към Заявление за лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване с вх.№МП-5901/11.04.2011г. и Заявление за социална пенсия за инвалидност с вх.№МП-5902/11.04.2011г., подадени до Директора на Районно управление „Социално осигуряване“-гр.Разград /ТП на НОИ/, е получил без правно основание чуждо движимо имущество– парични средства за лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и лична социална пенсия за инвалидност в общ размер на 2 461,12лева, собственост на Национален осигурителен институт- гр.София, с намерение да го присвои, като полученото имущество е заместено до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд – престъпление по чл. 212б, ал.1, т.1 във вр. с чл. 212, ал.1 във вр. с чл. 26, ал.1 НК.

 Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.212б, ал.1, т.1 вр. с чл.212, ал.1 вр. с чл.26, ал.1 НК на подсъдимият  Д.А.Ч. да бъде наложено при условията на чл.54 НК НАКАЗАНИЕ:

 „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  ЧЕТИРИ  МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 НК изпълнението на така определеното наказание се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимият Д.А.Ч. се възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

 Имуществените вреди причинени с престъплението са възстановени на ощетеното юридическо лице- Национален осигурителен институт- гр.София.

 Приложените по делото като писмени доказателства оригинали на:

1.  Заявление вх.№МП-5901/11.04.2011г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване /л.33,34/ и Заявление вх.№ МП-5902/11.04.2011г. за отпускане на лична социална пенсия за инвалидност /л.36/ да се върнат на ТП на НОИ- гр.Разград, като заверено копие от съответния документ да остане приложен по делото.

2. Експертно решение № 0528/11.03.2011год. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – гр.Разград /л.39/ на основание чл.53, ал. 1, б. “а“ от НК, да се отнеме в полза на държавата и да остане  приложен към делото.

          Направените по делото разноски в размер на 214, 59лева се възлагат на подсъдимият  Д.А.Ч. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

  Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

 Подсъдимият Д.А.Ч. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от съда споразумение има действие на влязла в сила  присъда  и не подлежи на обжалване.                                                                  Съдът на основание чл. 24 ал.3 НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по нохд 754/2016г. по писа на РС  Разград.                                                                                                       Определението за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване. 

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в    11 .30 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:     1.

 

 

                                                                2.

 

 

                                        СЕКРЕТАР: