П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На трети ноември                                                               2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  С.С.

                                                                                                    С.С.

 

Секретар: Г.А.

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №    768  по описа за 2016 година

На именното повикване в 10,00  часа, се явиха:

 

ЗА РРП прокурор Монева.

ПОДСЪДИМАТА С.А. лично заедно с адв. П.

ЗА НОИ  юриск. В..

ЗА АСП – София не се явява представител.

СВИДЕТЕЛИТЕ редовно призовани се явяват лично с изключение на М.М..

ВЕЩИТЕ лица редовно призовани се явяват.

ПРОКУРОРЪТ:  Да се даде ход на делото, като молим да бъде по реда на глава 29 от НПК, тъй като  междувременно щетите са възстановени и  сме сключили споразумение между РРП, защитника и подсъдимата, което представям.

ЮРИСК. В.: Щетите ни  са възстановени и нямаме претенции към подсъдимата, като сумата е в размер на 1717,29 лв. и е преведена по сметка на ТД на НАП – Разград.

АДВ. П.:  Представям доказателства, че са възстановени щетите и на АСП – София.

С ОГЛЕД волята на страните за приключване на делото със споразумение, съдът освобождава свидетелите и вещите лица от участие в съдебното заседание, като на вещите лица да бъдат изплатени по 20,00 лева за всяко от тях от бюджета на съда за участие в с. з./изд. 2 бр. РОК/.

СЪДЪТ освобождава и представителя на ТД на НОИ.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕМА самоличността на подсъдимата.

С.Д.А., ЕГН ********** ***, омъжена, неосъждана. Получила съм препис от обвинителния акт.

СЪДЪТ докладва представеното споразумение за решаване на делото в  съдебното производство.

СЪДЪТ преминава към разглеждане на делото по реда на глава 29 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания по доказателствата.

АДВ. П.      : Нямам искания по доказателствата.

СЪДЪТ счете делото за изяснено от фактическа страна и

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ: Моля да одобрите така сключеното споразумение  не противоречи на закона и морала и предвиденото наказание би постигнало целите предвидени м чл. 36 от НК.

АДВ. П.: Моля да одобрите така постигнатото споразумение. Същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМАТА: Разбирам в какво съм обвинена. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласна с тях.

Доброволно подписах споразумението.

         СЪДЪТ   намира, че представеното споразумение не противоречи на закона и морала, поради което

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното  между Северина Монева –прокурор в Районна прокуратура Разград от една страна и адв. М. П., АК гр. Разград – упълномощен защитник на С.Д.А., родена на ***г***, с адрес ***, българска гражданка, със средно образование, безработна, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** – подсъдима от друга споразумение, съгласно което:  по горепосоченото НОХД.

ПОДСЪДИМАТА  С.Д.А. се признава за ВИНОВНА  е виновна за това, че за времето от  19.07.2011г. до 29.02.2016г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ -Експертно решение № 1395/01.07.2011г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св. Иван Рилски”АД - гр. Разград, приложен към Заявление с вх.№ МП-11088/19.07.2011г. за възстановяване на лична пенсия и Заявление вх. № МП - 11090/19.07.2011г. за отпускане на социална пенсия за инвалидност, представени пред служител на Районно управление” Социално осигуряване” гр. Разград  /ТП на НОИ- Разград/, до директора на РУ” Социално осигуряване”- Разград /ТП на НОИ- Разград/ и молба декларация № 1199/31.10.2011г. за отпускане на месечна добавка за социална интеграция по чл.25 и чл.29 от ППЗИХУ представена пред служител на Дирекция социално подпомагане - гр.Разград до Директора на Дирекция Социално подпомагане“-гр.Разград е получила без правно основание чуждо движимо имущество – парични средства за лична пенсия за инвалидност и социална пенсия за инвалидност в размер на 1717,29 лева, собственост на Национален Осигурителен Институт-гр.София и месечни добавки за социална интеграция по чл.25 /транспорт/ и чл.29 /диетично хранене и лекарства/ от ППЗИХУ в размер на 1033,50 лева, собственост на Агенция „Социално подпомагане“-гр.София,  всичко на обща стойност 2750,79 лева, с намерение да го присвои, като полученото имущество е заместено до приключване на съдебното следствие в първоинстанционниясъд– престъпление по чл.212б, ал.1, т.1 във вр. с чл. 212, ал.1 въввр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

         СТРАНИТЕ се споразумяха за така извършеното престъпление, на подс.С. А., при условията на чл. 54 от НК да бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца, чието изпълнение на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

         ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подс.С. А. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенетоѝ.

         ПРИЛОЖЕНИЯТ по делото оригинал на неистински официален документ – Експертно решение № 1395/01.07.2011г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св. Иван Рилски” АД – гр Разград, на основание чл.53, ал.1, б.“а“ от НК се отнема в полза на държавата и следва да остане приложен към делото.

         ПРИЛОЖЕНИТЕ към делото писмени доказателства, оригинали на:

- Заявление № 812/17.01.2003г. /л.48-49/, Заявление № МП-11090/19.07.2011г. /л.52/, Заявление № МП-11088/19.07.2011г. /л.54/, експертно решение № 3006/29.11.2002г. /л.56/, на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св.Иван Рилски“ АД-гр.Разград, експертно решение № 3571/29.10.2004г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св.Иван Рилски“ АД-гр.Разград, експертно решение № 2215/18.09.2006г на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св.Иван Рилски“ АД-гр.Разград, предоставени от ТП на НОИ - Разград, да се върнат на ТП на НОИ-гр.Разград, като заверени копия от същите да останат приложени към делото;

- молба декларация № 1199/31.10.2011г., молба № 1837/17.01.2006г.  /л.74/ и молба № 3283/22.04.2005г. /л.77/ и трите за отпускане на месечна добавка за социална интеграция, предоставени от ДСП – Разград, да се върнат на ДСП – Разград, като заверени копия от същите да останат приложени към делото.

         НАПРАВЕНИТЕ по делото разноски в размер на 272.50 лева се възлагат на подс.С. А., платими по сметка на ОД на МВР - Разград.

         ПОДСЪДИМАТА С.Д.А. декларира, че е съгласна изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

         СЪДЪТ осъжда подсъдимата С.Д.А. да заплати по сметка на РРС  от 40,00 лева за направени разноски в съдебното заседание.

         СЪДЪТ

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 10,20 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                  2.