П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд            наказателен             състав

На        четвърти   ноември                                2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:   НИКОЛАЙ  БОРИСОВ

 

                                    

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  СЕВЕРИНА  МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

   НОХ                     дело №        904        по описа за 2016 година

На именното повикване в  10.00 часа, се явиха:

 

          СЪДЪТ като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и на морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено,  поради което и на основание чл. 382 ал.7 от НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РП Разград представлявана от прокурор Монева  от една страна, от друга подс.   М.М.Х., ЕГН  **********   и неговия защитник адв. М. *** за прекратяване на наказателното производство по нохд 904/2016г. по описа на РС Разград в следния смисъл:

 ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

          С  настоящото споразумение  страните се съгласяват НОХД  904/2016г. по описа на РС Разград да бъде решено и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

         Със споразумението страните постигат съгласие, че подс. М.М.Х. е виновен за това, че:

          За времето от 01.01.2014 г. до 31.08.2014 г. включително,  в  гр. Разград, в условията на продължавано престъпление,  в качеството си на длъжностно лице  - “шофьор, товарен автомобил”  при “*****” ООД с. Гецово, обл. Разград  е присвоил чужди движими вещи, а именно общо 6 983.060 литра дизелово гориво на стойност 17 311.33 лева, собственост на  ****” ООД с. Гецово , обл. Разград, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, като е зареждал за лични нужди гориво посредством персонална карта за  зареждане *****, издадена от бензиностанция “Девон” на “****” ООД  с. Гецово обл. Разград, като до приключване на съдебното следствие в   първоинстанционния съд присвоените вещи са заместени – престъпление по чл. 205 ал.1 т.1 във вр. с чл.201 във вр. с чл.26 ал.1 от НК

         УСЛОВИЯ  НА СПОРАЗУМЕНИЕТО, ВИД И РАЗМЕР НА НАКАЗАНИЕТО.

        1. Страните приемат за безспорно и категорично установено,  че с деянието си  при пряк умисъл под. М.Х. е осъществил  от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 205 ал.1 т.1 във вр. с чл.201 във вр. с чл.26 ал.1 от НК.

         2.  Страните се споразумяха за така извършеното престъпление на подс. М.Х. при условията на чл. 54 от НК да бъде наложено наказание “лишаване от свобода” за срок от ЕДНА ГОДИНА, чието изпълнение на основание чл. 66 ал.1 от НК  СЕ ОТЛАГА за изпитателен срок от  ТРИ ГОДИНИ.

            3. Възпитателната работа по отношение на подс. М.Х. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

4. Направените по делото разноски в размер на  125.58 лева се възлагат на  подс. М.Х., платими по сметка на ОД МВР Разград.

 ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс. М.Х.  декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от съда споразумение има действие на влязла в сила  присъда  и не подлежи на обжалване.                                                                  Съдът на основание чл. 24 ал.3 НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по нохд 904/2016г. по писа на РС  Разград.                                                                                                        Определението за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване. 

След изтичане на тридневния срок за обработване на протокола препис от същият да бъде предоставен на служебният защитник адв.М..

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     10.12 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: