П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                          наказателен                          състав

На    седми ноември                                                                        2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

                           

 

Секретар: П.Т.

Прокурор: ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №     909     по описа за 2016 година

На именното повикване в 10:30 часа, се явиха:

        

         Районна прокуратура гр. Разград прокурор Недкова

ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован, явява се лично

ЯВЯВА се и адв. З. служебен защитник от ДП

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. З.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

         СНЕМА самоличността на подсъдимия

         Н.Н.Г. роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, разведен, безработен, неосъждан, ЕГН **********

         Получил съм препис от обвинителния акт.

         СЪДЪТ разяснява на страните правата им по НПК, както и правото на отводи на състава на съда, по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

         ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи. Представям призовката, с която подсъдимият е призован. Представям сключено споразумение с подсъдимия и неговия защитник и предлагам производството да продължи по реда на гл. 29 НПК.

         АДВ. З.: Нямам искания за отводи и по доказателствата. Желаем производството да се проведе по реда гл. 29 НПК, поради това че сключихме споразумение с Районна прокуратура гр. Разград.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Нямам какво да кажа.

         ПРЕДВИД изразеното становище от страните и това че същите са сключили споразумение, съдът намира че производството по делото следва да продължи по реда на гл. 29 НП.

         СЪДЪТ прилага споразумение за решаване на делото, сключено между подс. Г., защитника му и представителя на Районна прокуратура гр. Разград.

         ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

         АДВ. З.: Поддържам сключеното споразумение. В споразумението е наблегнато на възпитателни мерки, които да укажат въздействие върху подсъдимия. Моля да одобрите същото.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         СЪДЪТ, намира че споразумението е депозирано в срока на чл. 384 НПК, съдържанието му отговаря на изискванията на процесуалния закон, както и че същото не противоречи на закона и морала, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА сключеното между Н.Н.Г., ЕГН**********, роден на ***г***,  български гражданин, с основно образование, разведен, безработен, неосъждан, постоянен адрес:***, настоящ адрес:*** – подсъдим, представляван от защитника си адв. П.З. *** и Районна прокуратура гр. Разград, представлявана от мл. прокурор Д. Недкова споразумение, съгласно което:

         ПОДСЪДИМИЯТ Н.Н.Г., се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН за това, че:

На 23.10.2016г., в гр.Разград е причинил на полицейски орган- М.С.М.- на длъжност „командир на отделение“ в група „ООР“ на сектор „ОП“ към РУ МВР- гр.Разград при ОД МВР- гр.Разград, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в травма на лицето- насиняване, оток и болка на меките тъкани на носа, която по своята медико-биологична характеристика обуславя болка и страдание, като деянието е извършено по хулигански подбуди- престъпление по чл.131, ал.2, пр.4, т.4 вр. чл.131, ал.1, т.12 вр. чл.130, ал.2 НК.

СТРАНИТЕ приемат като вид и размер на наказанието спрямо подс. Н.Г.  за извършеното от него деяние при условията на чл. 55, ал.1, т.2, б. „Б” НК –ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

б/ Задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от една година и

в/ на основание чл.42б, ал.4 вр. чл.42а, ал.2, т.4 вр. ал.1 НК- включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие за срок от една година.

НА основание чл.59, ал.1, т.1 НК следва да се приспадне времето, през което подс.Г. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 23.10.2016 г. със Заповед рег. № №94/23.10.2016г. по описа на РУ МВР- Разград.

НАПРАВЕНИТЕ по делото разноски в размер на 113,47 лева се възлагат на подсъдимия Н.Н.Г., платими по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

ПОДСЪДИМИЯТ Н.Н.Г. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

На адв. З. да се издаде препис от протокола.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 10.42 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: