П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На  седемнадесети ноември 2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

 

Секретар: С.Р.

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 970  по описа за 2016 година

 На именното повикване в 14.30 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Монева.

ОБВИНЯЕМИЯТ М.Г.М.  лично и с защитник   адв. Е. С. ***.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. С.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

                    О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА производството по реда на глава 29 от НПК по постъпило в съда споразумение за прекратяване на наказателното производство по НОХД № 970/16 г. по описа на РРС постигнато между РРП, представлявана от прокурор С. Монева от една страна, от друга М.Г.М., ЕГН ********** – обвиняем по бързо производство № 1873 ЗМ-658/2016 г. по описа на РУ на МВР- Разград, за извършено от него на неустановена дата в периода от 03.11.2016 г. до 05.11.2016 г.  във вилна зона „Простор“ на гр. Разград, престъпление по смисъла чл. 234в, ал. 1 от НК, и защитника му адв. Е. С. ***.

СНЕМА самоличността на обвиняемия.

М.Г.М. роден на *** ***, с адрес за призоваване в страната: гр. Р., ул. **, български гражданин, със средно образование, неженен, работи, неосъждан, ЕГН – **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

АДВ. С.: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ, по реда на чл. 382, ал. 4 от НПК към обвиняемия.

ОБВИНЯЕМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ, като съобрази така заявеното от страните, на основание чл. 382, ал. 6 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

 ВПИСВА в съдебния протокол  съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора, защитника и обвиняемия.

Настоящото споразумение се сключва на основание чл. 381 от НПК.

І. СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО.

Настоящото споразумение се сключва между Северина Монева прокурор в Районна прокуратура Разград – от една страна и от друга - адв. Е.С.,***, упълномощен защитник на М.Г.М.  роден на *** ***, ЕГН – ********** с адрес за призоваване в страната: гр. Р., ул. **, български гражданин, със средно образование, работи, неженен, неосъждан - обвиняем по горепосоченото бързо производство.

ІІ. ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

С настоящото споразумение страните се съгласяват бързо производство № 1873 ЗМ-658/2016 г., по описа на РУ на МВР – гр. Разград, пр. пр. вх. № 1515/2016 г. по описа на РП Разград, да бъде решено и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

Със споразумението страните постигат съгласие, че обв. М.Г.М. е виновен за това, че на неустановена дата в периода от 03.11.2016 г. до 05.11.2016 г. във вилна зона „Простор“ на гр. Разград, сам е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „Енерго-Про Мрежи“ АД – Варна, РЦ – гр. Разград, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия - престъпление по  чл. 234в, ал. 1 от НК.

ІІІ. УСЛОВИЯ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО, ВИД И РАЗМЕР НА НАКАЗАНИЕТО

1. Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл обв. М.Г.М. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 234в, ал. 1 от НК.

2. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление, на М.Г.М., на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК да бъде наложено наказание пробация, включваща следните пробационни мерки:

А) Задължителна регистрация по настоящ адрес на обвиняемия за срок от 6 месеца с периодичност две пъти седмично.

Б) Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца;

3. На основание чл. 55, ал. 3 от НК страните приемат на обв. М. М. да не се налага по-лекото наказание „глоба“ до 15 000 лева, кумулативно предвидено с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 234в, ал.1 от НК.

4. Разноските по делото- няма.

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Обв. М.Г.М. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно с неговото съдържание, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                              РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

                                                                                  /С. Монева/

 

 

ЗАЩИТНИК:

                  /адв. Е. С./

 

 

 

ОБВИНЯЕМ:

               /М. М./

 

 

 

 

 

СЪДЪТ, като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП представлявана от прокурор Северина Монева от една страна, от друга обвиняемия М.Г.М., ЕГН **********, представляван от защитника си адв. Е.С. *** споразумение за прекратяване на производството  по НОХД № 970/2016 г. по описа на Разградския районен съд, в следния смисъл:

ОБВИНЯЕМИЯТ М.Г.М., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на неустановена дата в периода от 03.11.2016 г. до 05.11.2016 г. във вилна зона „Простор“ на гр. Разград, сам е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „Енерго-Про Мрежи“ АД – Варна, РЦ – гр. Разград, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия - престъпление по  чл. 234в, ал. 1 от НК.

СТРАНИТЕ приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл обв. М.Г.М. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 234в, ал. 1 от НК.

СТРАНИТЕ се споразумяха за така извършеното престъпление, на М.Г.М., на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК да бъде наложено наказание пробация, включваща следните пробационни мерки:

А) Задължителна регистрация по настоящ адрес на обвиняемия за срок от 6 месеца с периодичност две пъти седмично.

Б) Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца;

НА основание чл. 55, ал. 3 от НК страните приемат на обв. М. М. да не се налага по-лекото наказание „глоба“ до 15 000 лева, кумулативно предвидено с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 234в, ал.1 от НК.

РАЗНОСКИТЕ по делото- няма.

СТРАНИТЕ подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Обв. М.Г.М. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно с неговото съдържание, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 970/2016 г. по описа на Разградския районен съд.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14.40 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: