П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд        наказателен               състав

На         двадесет  и   втори    ноември                                2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:   НИКОЛАЙ  БОРИСОВ

                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:    С.  И.

                                                                                С.  С.

 

                                    

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ДЕСИМИРА  НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

    НОХ                   дело №      973         по описа за 2016 година

На именното повикване в  14.30 часа, се явиха:

 

ЗА РРП  мл.  прокурор   Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ редовно призован лично и с преупълномощен защитник адв.Митева АК Разград.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ.МИТЕВА: Да се даде ход на делото.

Съдът намира че липсват процесуални пречки за даване ход на делото

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО     на предварителното изслушване на страните.

СНЕМА  самоличността на подсъдимият.

А.Х.А. роден на *** ***, български гражданин,  с основно образование, женен, безработен, осъждан, живущ ***, ЕГН **********.

ПОДСЪДИМИЯТ: Получил съм препис от обвинителния  акт преди повече от 7 дни, запознат съм с обвинението.

Съдът запознава страните с правото на отвод срещу  член на съд. състав, съдебния секретар, прокурора,  да  правят доказателствени искания и искания по реда на съдебното следствие.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи.  Междувременно сме сключили споразумение с  подсъдимият  и неговия защитник, което представяме.  Предлагам производството да продължи по реда на Глава 29 НПК.

АДВ.МИТЕВА: Нямаме искания за отводи, по доказателствата  желаем делото да се разгледа по реда на Глава 29 НПК. Поддържаме представеното споразумение, сключено след внасяне на обвинителния акт, като молим за неговото одобряване.

Съдът като съобрази така заявеното от страните и депозираното по реда на чл. 384 ал.1 от НПК споразумение, постигнато между тях за решаване на делото, намира, че за престъплението за което на подсъдимия е повдигнато обвинение  и внесен обв.акт процесуалния закон допуска производството по делото да приключи със споразумение. Не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381 ал.2 НПК, с престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди,  които да подлежат на обезщетяване или обезпечаване, депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите,  посочени в разпоредбата на чл. 381 ал.5 и 6 НПК, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕМИНАВА  към производство по реда на Глава 29 НПК.

Докладва постъпило по реда на чл. 384 ал.1 НПК споразумение, постигнато между РРП, представлявана от  мл. прокурор Д. Недкова  от една страна, от друга А.Х.А., ЕГН **********.    обвиняем по ДП  296 ЗМ 116./2016г. по  описа на  РУ  МВР Лозница,  за извършено от него на 27.10.2016 г.  в землището на с. Чудомир, община Лозница  престъпление по смисъла на чл. 235 ал.1 от НК   и защитника му адв. Н.Митева  от  АК Разград за прекратяване на производството по нохд 973/2016г. по описа на РС Разград.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението, няма да соча нови доказателства. Считам, че споразумението не противоречи на закона и морала,  предлагам да го одобрите.

АДВ.МИТЕВА: Поддържам споразумението,  няма да соча нови доказателства. Споразумението не противоречи на закона и морала, моля съда да го одобри.

СЪДЪТ на основание чл. 382 ал.4  от НПК към подсъдимият:

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

Съдът като  съобрази така заявеното от страните,  на осн. чл. 382 ал.5 НПК  предлага на страните да бъде внесено допълнение към така постигнатото между тях споразумение в частта относно веществените доказателства, като бъде допълнено след влизане в сила на присъдата същите поради своята малоценност да бъдат унищожени.

ПРОКУРОРЪТ: Съгласна съм с така предложеното допълване на споразумението.

АД.МИТЕВА: заявяваме съгласие.

ПОДСЪДИМИЯТ: Съгласен съм.

съдът като съобрази така  заявеното от страните на основание чл. 372 ал.6 от НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора , защитника и подсъдимия.

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

за решаване на наказателното производство

по НОХД 973/2016г. по описа на РС- Разград

 

 

         Днес, 22.11.2016г., в гр.Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД 973/2016г. по описа на РС - Разград между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура  гр.Разград и адв.Невена Митева - упълномощен защитник на подсъдимият А.Х.А., по силата на което:

І. Подсъдимият  А.Х.А., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, с основно образование, женен,  безработен, осъждан, постоянен и настоящ адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

на 27.10.2016г., в землището на с.Чудомир, общ.Лозница, от  отдел 359 от горски фонд, собственост на Община Лозница, без редовно писмено позволително сякъл 3 пр.куб.м  дърва от дървесен вид „цер“ на обща стойност 129,00лева- престъпление по чл.235, ал.1 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.235, ал.1 НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл. 55, ал.1, т.2, б. „б” НК, на подсъдимият А.Х.А. да бъде наложено наказание ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 42б, ал.1 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

б/ на основание чл. 42б, ал.2 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок ШЕСТ МЕСЕЦА и

в/ на основание чл.42б, ал.5 вр. чл.42а, ал.3, т.3 вр.  ал.2, т.6 вр. ал.1 НК- безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на СТО ЧАСА за срок от една година.

ІІІ. На основание чл.55, ал.3 НК страните приемат да не се налага по-лекото наказание „глоба“ от 1 000 до 20 000лева, предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъплението по чл.235, ал.1 НК.

ІV.Веществените доказателства: моторен трион- бензинов, марка „Matrix“ и брадва с дължина на дръжката 30см , на основание чл.53, ал.1, б.“а“  НК да се отнемат в полза на държавата, като след влизане в сила на присъдата поради своята малоценност да бъдат унищожени по надлежния ред.

V. Направените по делото разноски в размер на 28,89лева се възлагат на подсъдимият А.Х.А. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

   VІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

 VІІ. Подсъдимият А.Х.А. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

МЛ. ПРОКУРОР:

                                        /Д.Недкова/

                     

 

ЗАЩИТНИК: 

                    /адв. Невена Митева/  

 

 

 

ПОДСЪДИМ:  

                                       /А.А./    

 

 

Съдът като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено поради което и на осн чл. 387 ал.7 от НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП, представлявана от прокурор Недкова от една страна, от друга А.Х.А., ЕГН  **********  и защитника адв.Н.Митева от АК Разград споразумение за прекратяване на производството по нохд 973/2016г. по описа на РС Разград в следния смисъл:

 Подсъдимият  А.Х.А., ЕГН **********,*** на ***г., български гражданин, с основно образование, женен,  безработен, осъждан, постоянен и настоящ адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

на 27.10.2016г., в землището на с.Чудомир, общ.Лозница, от  отдел 359 от горски фонд, собственост на Община Лозница, без редовно писмено позволително сякъл 3 пр.куб.м  дърва от дървесен вид „цер“ на обща стойност 129,00лева- престъпление по чл.235, ал.1 НК.

Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.235, ал.1 НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл. 55, ал.1, т.2, б. „б” НК, на подсъдимият А.Х.А. да бъде наложено наказание „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 42б, ал.1 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

б/ на основание чл. 42б, ал.2 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок ШЕСТ МЕСЕЦА и

в/ на основание чл.42б, ал.5 вр. чл.42а, ал.3, т.3 вр.  ал.2, т.6 вр. ал.1 НК- безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на СТО ЧАСА за срок от една година.

На основание чл.55, ал.3 НК страните приемат да не се налага по-лекото наказание „глоба“ от 1 000 до 20 000лева, предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъплението по чл.235, ал.1 НК.

Веществените доказателства: моторен трион- бензинов, марка „Matrix“ и брадва с дължина на дръжката 30см , на основание чл.53, ал.1, б.“а“  НК да се отнемат в полза на държавата, като след влизане в сила на присъдата поради своята малоценност да бъдат унищожени по надлежния ред.

Направените по делото разноски в размер на 28,89лева се възлагат на подсъдимият А.Х.А. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

    Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

  Подсъдимият А.Х.А. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Съдът на основание чл. 24 ал.3 НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по нохд 973/2016г. по описа на РС Разград.

Определението за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в    14.47 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   1.

 

 

                                                                               2.

 

 

 

                                      СЕКРЕТАР: