Р Е Ш Е Н И Е

              Номер 427                                          15.11.2016  г.                                               гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд

На петнадесети ноември                                          две хиляди и шестнадесета  година

В открито съдебно заседание, в състав:

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

Секретар    Д.Д.

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията гр.д. 1686/2016 г.

            Производството е с правно основание чл. 55 пр.3 от ЗЗД от ЗЗД.

            Депозирана е искова молба от  Община Самуил срещу „мД.“ ЕООД, с която е предявен иск, за осъждане на ответника да заплати сумата 393лв., както и законната лихва от подаването на молбата. Сочи, че е сключен договор №145 от 22.05.13г. между страните, за изработване на цялостна уеб страница, която да бъде поставена в работещ вид във интернет, като общата стойност на договор е в размер на 655лв.. В изпълнение на чл.5 2 ал.2 б.“а“ от договора на ответника е преведена на 07.06.2013г. авансова сума в размер на 393лв. Ответника не изпълнил задълженията, като с нотариална покана  от 11.03.2016г.  му е бил даден 10 дневен срок за това, като в противен случай договорът ще се счита за развален. До момента изтекъл срок повече от пет месеца от разваляне на договора, но плащане от ответника не последвало.

            Ответникът не заявява становище по исковете. Не изпраща представител в съдебно заседание.

Предвид искането на ищеца за постановяване на неприсъствено решение, съдът счита, че предпоставките за постановяване на същото са налице – на ответника му е указана тази възможност, той не е представил становище и не е изпратил представител в с.з. и от представените доказателства може да се направи вероятен извод, че искът е основателен.

            Основателно е и искането на ищеца за присъждане на съдебни разноски, в размер на 350лв.                     

По гореизложените съображения, съдът:

 

            Р Е Ш И:

 

            ОСЪЖДА „мД.“ ЕООД, ЕИК ***, адрес гр.Шумен, ул. Сан Стефано № ***, ет. ***, ап. *** ДА ЗАПЛАТИ на Община Самуил, с. Самуил, област Разград, ул. „Хаджи Димитър“ № 2, сумата 393 лв. /триста деветдесет и три лева/, ведно със законната лихва от 25.08.2016 г. до окончателното и изплащане, сумата 350 лв. /триста и петдесет лева/ за разноски по делото.

Решението не подлежи на обжалване като постановено при условията на чл.239 от ГПК. Препис от същото да се изпрати на ответника.

           

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: