Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

372, 11.11.2016 г., град Разград

 

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД в публично заседание на 13.10.2016 г. в следния състав:

                                         председател:  Атанас Христов            

 Секретар:  Ж.Р.

 Прокурор: 

 като разгледа докладваното от председателя

 гр.дело № 1762 по описа за 2016 г.

 

Р Е Ш И:

 

ОПРЕДЕЛЯ МЯРКА ЗА ЗАКРИЛА, КАТО НАСТАНЯВА детето  М. М. Д., ЕГН ********** в професионално приемно семейство, а именно в семейството на И.Й.П., ЕГН ********** и Й.Н.П., ЕГН ********** и двамата с постоянен и настоящ адрес ***, за срок: от  3 години от влизане в сила на решението или до промяна в ситуацията, при която е настанено, на основание 28, ал.1, вр. чл.25, т.3 от Закона за закрила на детето.

РЕШЕНИЕТО за настаняване на детето М. М. Д., ЕГН ********** в професионално приемно семейство, а именно в семейството на И.Й.П., ЕГН ********** и Й.Н.П., ЕГН ********** и двамата с постоянен и настоящ адрес ***, подлежи на незабавно изпълнение на основание чл.28 ал.4 от ЗЗДт.

ПОСТАНОВЯВА, на основание чл.20 от Наредбата за условията и реда за кандидатстване, подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях, при установена нужда от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр. Разград, детето М. М. Д., ЕГН **********, ДА ПОЛЗВА „заместваща приемна грижа”, съгласно Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградски окръжен съд в 7 - дневен срок от връчването му на страните, на основание чл.30, ал.3 във вр. с чл.28 ал.6 от ЗЗДт.

След влизане в сила на настоящето решение, заверен препис от него да се изпрати на Дирекция „Социално подпомагане” - гр. Разград.

 

 

                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ :