Р Е Ш Е Н И Е

Номер                                                  02.11.2016 г.                         гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                               състав

На       втори ноември                                               две хиляди и шестнадесета година

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар     Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№1938 по описа за 2016 г.

 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА мярка за  ЗАЩИТА  на Н.Ф.Г., ЕГН ********** ***  за извършени от Б.Г.И., ЕГН ********** *** прояви на домашно насилие на 07.09. и 21.09.2016 г. в гр.Разград,   като:

            ЗАДЪЛЖАВА Б.Г.И., ЕГН ********** *** да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на  Н.Ф.Г., ЕГН ********** .

            ЗАБРАНЯВА на Б.Г.И., ЕГН ********** *** да приближава жилището, местоработата 9 „**********“ЕАД и местата за социални контакти и отдих на Н.Ф.Г., ЕГН ********** *** за срок от ЕДНА  ГОДИНА, считано от влизане в сила на съдебното решение.

            ЗАДЪЛЖАВА Б.Г.И., ЕГН ********** *** да посещава специализирана програма към Консултативен център по проблемите на домашното насилие към Център на НПО в Разград, ж.к.“Освобождение“, №34.

            ПРЕДУПРЕЖДАВА Б.Г.И., ЕГН ********** *** за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.2 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението,  задържа нарушителя и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

            ОСЪЖДА Б.Г.И., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РС Разград глоба в размер на 200 лв. /двеста лева/ на основание чл.5, ал.3 от ЗЗДН, както и сумата 25 лв. /двадесет и пет лева/ държавна такса по настоящото дело.

            Решението подлежи на обжалване пред РОС в 7-дневен срок от днес.            

            Препис от решението да се връчи на страните и да се изпрати на ОД на МВР, както и на Център на НПО в Разград, ж.к.“Освобождение“, №34.

           

                       

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: