П Р И С Ъ Д А

 

                                2016 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     осми декември                                                                2016 година   

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Н. БОРИСОВ

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.Б.

                                                                             Н.Д.

                        

 

Секретар:  П.Т.

Прокурора: ИВА РАНГЕЛОВА

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   852   по описа за 2016 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Н.И.К., родена на *** ***, български гражданин, с висше образование, омъжена, безработна, неосъждана, ЕГН ********** за ВИНОВНА в това, че за времето от 01.07.2015 г. до 29.07.2015 г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – касиер в СД „БОМИ-КА-Ч., К. ***, ЕИК ***, с управител П.Т.К., присвоила чужди пари на стойност 13271.06 лв., собственост на ЕТ „АДИ-Н. К.“ – гр. Разград, ЕИК ***, връчени в това й качество и поверени да ги пази – престъпление по чл. 201 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК НАМАЛЯВА с 1/3 и ОПРЕДЕЛЯ наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ОСЕМ МЕСЕЦА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

         ОСЪЖДА подсъдимата Н.И.К., ЕГН ********** да заплати на ЕТ АДИ-Н. К., ЕИК *** със седалище и адрес ***, предст. от собственика Н. К. К., ЕГН ********** сумата  5071.06 лв. (пет хиляди седемдесет и един лева и 6 ст.), представляваща обезщетение за причинените от престъплението по чл. 201 във вр. с чл. 26, ал. 1 НК имуществени вреди, ведно със законната лихва считано от 29.07.2015 г. до окончателното изплащане.

         ОСТАВЯ без уважение искането на ЕТ АДИ-Н. К., ЕИК *** със седалище и адрес ***, предст. от собственика Н. К. К., ЕГН ********** за присъждане на разноски по водене на граждански иск поради неоснователност.

ОСЪЖДА подсъдимата Н.И.К., ЕГН ********** да заплати в полза на Държавата по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата 57.96 лева (петдесет и седем лева и 96 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 20.00 (двадесет) лева разноски в съдебното производство, както и сумата 202.84 лева (двеста и два лева и 84 ст.), представляваща държавна такса върху уважения гражданския иск.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                     2.