П Р И С Ъ Д А

 

                                2016 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     седми декември                                               2016 година        

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

                                            

 

Секретар:  Д.Д.

Прокурора:

Като разгледа докладваното от съдията

ЧХ дело №  876    по описа за 2016 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимият  Н.Н.С. – роден на *** г. в с. М., живущ ***, български гражданин, основно образование, работя, женен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 19.09.2016 г. в с. Мортагоново, общ. Разград, обл. Разград в съучастие като съизвършител с Е. Е. С. е причинил на С.А.К. *** телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания в теменна област на главата; под основата на носа, горната част на лявото му крило, под вътрешния очен ъгъл и клепачите на ляво око; две кръвонасядания на гърба; външно странична повърхност на ляво бедро и коленната област; лицева повърхност на дясно бедро; разлят подлигавичен кръвоизлив на долна устна към предверието на устната кухина; палпаторна болка в поясната област двустранно, по изразено от лявата страна с лек оток на меките тъкани на това място, обусловили болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл.130, ал.2 вр. с чл.20, ал.2 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ГЛОБА в размер на 200 лв. / двеста/ лева.

ПРИЗНАВА подсъдимата Е. Е. С – родена на *** ***, български гражданин, основно образование, работя, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че на 19.09.2016 г. в с. Мортагоново, общ. Разград, обл. Разград в съучастие като съизвършител с Н.Н.С. *** причинила на С.А.К. *** телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания в теменна област на главата; под основата на носа, горната част на лявото му крило, под вътрешния очен ъгъл и клепачите на ляво око; две кръвонасядания на гърба; външно странична повърхност на ляво бедро и коленната област; лицева повърхност на дясно бедро; разлят подлигавичен кръвоизлив на долна устна към предверието на устната кухина; палпаторна болка в поясната област двустранно, по изразено от лявата страна с лек оток на меките тъкани на това място, обусловили болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл.130, ал.2 вр. с чл.20, ал.2 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ГЛОБА в размер на 150  лв. / сто и петдесет/ лева.

ОСЪЖДА подсъдимите Н.Н.С. – ЕГН ********** И Е. Е. С – ЕГН ********** да заплатят СОЛИДАРНО на С.А.К. – ЕГН ********** *** сума в размер на 2000 лв. / две хиляди/ лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди, ведно със зак. лихва считано от 19.09.2016 г. до окончателното й изплащане, като ОТХВЪРЛЯ иска до първоначално предявеният размер като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ОСЪЖДА подсъдимите Н.Н.С. – ЕГН ********** И Е. Е. С. – ЕГН ********** да заплатят на С.А.К. – ЕГН ********** *** сумата 312.00 лв. / триста и дванадесет лева/ за разноски.

ОСЪЖДА подсъдимите  Н.Н.С. – ЕГН ********** И Е. Е. С – ЕГН ********** да заплатят  по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 80.00 лв. (осемдесет) лева държавна такса върху уваженият гр. иск.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване  и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: