П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На първи декември                                                           2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

Секретар: П.Т.

Прокурор:ВЕСЕЛИН ЯКИМОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 668    по описа за 2016 година

На именното повикване в 14:15  часа, се явиха:

 

ЗА Районна прокуратура прокурор Якимов.

ПОДСЪДИМИЯТ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, лично и със защитник адв. С.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото по реда на гл. 29 НПК, тъй като сме сключили споразумение.

АДВ. С.: Да се даде ход на делото. Представили сме споразумение, което моля да одобрите.

СЪДЪТ, като съобрази така заявеното от страните и депозираното по реда на чл. 384, ал. 1 НПК споразумение постигнато между тях за решаване на делото, намира че за престъплението за което на подсъдимия е повдигнато обвинение и внесен обвинителен акт процесуалния закон допуска производството по делото да приключи със споразумение, не са налице отрицателните предпоставки по чл. 381, ал. 2 НПК, причинените с престъплението имуществени вреди са възстановени до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в чл. 381, ал. 5  и 6 НПК. Съдът, намира че са налице проц. предпоставки, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по леда на гл. 29 НПК.

         СНЕМА самоличността на подсъдимия

Н.Н.М., роден на *** г. в гр. Ловеч, адрес ***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен,, неосъждан, ЕГН ********** 

СЪДЪТ запознава страните с правото на отвод съдията, съдебен секретар и прокурор, с правото да правят доказателствени искания и искания по реда на съдебното следствие.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи и по доказателствата. АДВ. С.: Нямаме искания за отводи и по доказателствата.

СЪДЪТ докладва постъпило по реда на чл. 384, ал. 1 НПК споразумение постигнато между Районна прокуратура гр. Разград, представлявана от зам. районен прокурор Якимов от една страна, от друга подс. Н.Н.М., обв. по ДП № 16/2015 г. по описа на ОСлО ОП Разград за извършено от него за времето от 16.05.2011 г. до 30.04.2012 г. в гр.Разград и с.Гороцвет, общ.Лозница престъпление по смисъла на чл.212б, ал.1, т.1, изр.1 във вр.с чл.212, ал.1, пр.2 във вр.с чл.26, ал.1 от НК и защитника адв. Ем. С. от АК Разград.  

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча доказателства. Моля да одобрите споразумението.

АДВ. С.: Поддържам споразумението и моля да го одобрите. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ на основание чл. 382, ал. 4 НПК към подсъдимия:

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните на основание чл. 382, ал. 6 НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора, защитника и подсъдимия

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА РЕШАВАНЕ НА ДЕЛОТО В СЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО

гр.Разград, 01.12.2016г.

Настоящото споразумение се сключва на основание чл.384, ал.І във вр.с чл.381 НПК.        

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между Н.Н.М., роден на ***г. в гр.Ловеч, адрес ***, български гражданин, с основно образование, женен, работи, неосъждан, ЕГН **********  – подсъдим, представляван от защитника си адв. Е. С.– АК гр.Разград и РП-Разград, представлявана от Зам.Районен прокурор В.ЯКИМОВ

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 668/2016г. по описа на РС-Разград, образувано и водено срещу подс.Н.М. за това, че:

За времето от 16.05.2011г. до 30.04.2012г. в гр.Разград и с.Гороцвет, общ.Лозница, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 1396 зас.№ 123 от 01.07.2011г., на който е придаден вид, че е издаден от ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св.Иван Рилски“-гр.Разград, приложен към заявление за отпускане на нова лична социална пенсия за инвалидност с вх.№ МП-12938 от 30.08.2011г., представен чрез служител на РУ „СО“-гр.Разград /понастоящем ТП на НОИ-Разград/ до Директора на РУ „СО“-гр.Разград /понастоящем ТП на НОИ-Разград/, е получил без правно основание чуждо движимо имущество – парични средства за нова лична социална пенсия за инвалидност в размер на 1 277,71 лева /хиляда двеста седемдесет и седем 0,71 лева/, собственост на НОИ-гр.София, с намерение да ги присвои, като полученото имущество е върнато до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд –престъпление по чл.212б, ал.1, т.1, изр.1 във вр.с чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс.Н.М. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.212б, ал.1, т.1, изр.1 във вр.с чл.212, ал.1, пр.2 във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

         2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Н.М. при условията на чл.54, ал.1 от НК – 5 месеца „Лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3.Възпитателната работа по отношение на подс.Н.М. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.         

4.Разноските по делото в размер на 119,95 лева се възлагат на подс.Н.М., платими по сметка на ОДМВР-гр.Разград.

5.Приложените по делото като писмени доказателства оригинали на документи:

-заявление № МП-12938/30.08.2011г. /л.133/ – следва да се върне на ТП на НОИ-гр.Разград, като в делото остане заверено копие от него..

-Приложеният по делото оригинал на неистински официален документ – ЕР № 1396/01.07.2011. /л.134/  на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св.Иван Рилски гр.Разград” АД, на основание чл.53, ал.1, б.“а“ от НК се отнема в полза на държавата и следва да остане приложен към делото.

V.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс.Н.М. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

ЗАМ. РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

                                                                                        (В. Якимов)

 

 

ЗАЩИТНИК:

                        (адв. Ем. С.)   

 

 

ПОДСЪДИМ:

                         (Н. М.)

 

 

СЪДЪТ като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на осн. чл. 382, ал. 7 от НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА сключеното между Районна прокуратура гр. Разград, представлявана от зам. районен прокурор В. Якимов от една страна, от друга подс. Н.Н.М., ЕГН ********** и защитника му адв. Ем. С. от АК Разград споразумение за прекратяване на наказателното производство по нохд. № 668/2016 г. по описа на Районен съд гр. Разград в следния смисъл: 

Настоящото споразумение касае НОХД № 668/2016г. по описа на РС-Разград, образувано и водено срещу подс. Н. М. за това, че:

         За времето от 16.05.2011г. до 30.04.2012г. в гр.Разград и с.Гороцвет, общ.Лозница, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 1396 зас.№ 123 от 01.07.2011г., на който е придаден вид, че е издаден от ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св.Иван Рилски“-гр.Разград, приложен към заявление за отпускане на нова лична социална пенсия за инвалидност с вх.№  МП-12938 от 30.08.2011г., представен чрез служител на РУ „СО“-гр.Разград /понастоящем ТП на НОИ-Разград/ до Директора на РУ „СО“-гр.Разград /понастоящем ТП на НОИ-Разград/, е получил без правно основание чуждо движимо имущество – парични средства за нова лична социална пенсия за инвалидност в размер на 1 277,71 лева /хиляда двеста седемдесет и седем 0,71 лева/, собственост на НОИ-гр.София, с намерение да ги присвои, като полученото имущество е върнато до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд –престъпление по чл.212б, ал.1, т.1, изр.1 във вр.с чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

СТРАНИТЕ приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс.Н.М. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.212б, ал.1, т.1, изр.1 във вр.с чл.212, ал.1, пр.2 във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

         ПРИЕМАТ като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Н.М. при условията на чл.54, ал.1 от НК – 5 месеца „Лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подс.Н.М. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.    

РАЗНОСКИТЕ по делото в размер на 119,95 лева се възлагат на подс.Н.М., платими по сметка на ОДМВР-гр.Разград.

ПРИЛОЖЕНИТЕ по делото като писмени доказателства оригинали на документи:

-заявление № МП-12938/30.08.2011г. /л.133/ – следва да се върне на ТП на НОИ-гр.Разград, като в делото остане заверено копие от него..

-Приложеният по делото оригинал на неистински официален документ – ЕР № 1396/01.07.2011. /л.134/  на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ „Св.Иван Рилски гр.Разград” АД, на основание чл.53, ал.1, б.“а“ от НК се отнема в полза на държавата и следва да остане приложен към делото.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

СТРАНИТЕ подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс.Н.М. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на основание чл. 24, ал. 3 от НПК

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по нохд. № 668/2016 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14.25 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: