Р Е Ш Е Н И Е

 

                                              2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     петнадесети декември                                                         2016 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                          

 

Секретар: Д.Д.

Прокурор: Ива Рангелова

Като разгледа докладваното от съдията

АН дело № 1012 по описа за 2016  година

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемият Б.А.Х., роден на *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 11.11.2016 г. за времето между 22.15 ч. и 22.45 часа в гр. Разград е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл удари с шамар в областта на лицето на Т. С. Н. от гр. Разград, говорел на висок тон, ритал, блъскал и удрял с арматурно желязо по входната врата на апартамент, находящ се в***, собственост на С. Н. Т. от гр. Разград, като повредил облицовката на вратата и декорацията на шпионката, нанесъл удари с арматурно желязо и счупил поставеното в асансьорната кабина огледало, етажна собственост на живущите в същия вход, нанесъл удари с арматурно желязо и счупил задно дясно стъкло на л.а. „Мазда 6“ с рег. № ***, паркиран пред входа, собственост на Н. Ц. И., от гр. Разград, управляван от В. И. И. от гр. Разград – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, поради което на основание чл. 78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в РАЗМЕР на 1000.00 лева (хиляда) лева.

ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО – 1 бр. арматурен метален прът на основание чл.53, ал.1, б. “а” от НК СЕ ОТНЕМА в полза на държавата.

ОСЪЖДА обвиняемият Б.А.Х. да заплати по сметка на ОД на МВР Разград за разноски по досъдебното производство сумата от 87.56 лв. / осемдесет и седем лева и 56 ст./.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: