П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд        наказателен                състав

На           първи  декември                                2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:   АТАНАС  ХРИСТОВ

 

                                    

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ЛЮБОМИР Г.

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

    НОХ                дело №      1017         по описа за 2016 година

На именното повикване в 13.45 часа, се явиха:

 

Съдът като намери, че споразумението не противоречи на закона и на морала, на осн. чл. 384, ал.1, във вр. чл. 382, ал.7 НПК,

 

О П Р Е Д Е Л И   № 716

 

ОДОБРЯВА  постигнатото между  подс. Кристиян И.М., представляван от защитника си адв. С.К. ***, представлявана от районен прокурор Любомир Г. споразумение съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ К.И.М.,  роден на *** г. в Р Германия, с адрес: ***, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********  се признава  ЗА ВИНОВЕН  в това, че:

1.На 22.11.2016г. в гр.Разград е причинил лека телесна повреда на Расим Рейхан Расим от с.гр.,изразяваща се в оток на меките тъкани около десния устен ъгъл,повече на горната устна,подлежащ разлят подлигавичен кръвоизлив към предверието на устната кухина и неправилни разкъсвания на лигавицата към бузата,лек оток и палпаторна болезненост в областта на дясната долночелюстна става и спонтанна болка по хода на долната челюст и болка в акта на дъвчене, довели до временно разстройство на здравето,неопасно за живота на пострадалия Р.Р.Р.,като деянието е извършено по хулигански подбуди престъпление по чл.131, ал.1,т.12 във вр.с чл.130 ал.1 от НК.

    2.На 22.11.2016г. в гр.Разград е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото-нанесъл побой на  Р. Р. Р. от с.гр, причинявайки му лека телесна повреда,отправял псувни,обидни реплики - „мишко“,“виж каква си путка“ и закани за нанасяне на телесна повреда към Р. Р. Р - престъпление по чл. 325, ал. 1от НК.

Страните приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс. Кр. И. за извършените от него престъпления, както следва:

          - за деянието по  чл.131, ал.1,т.12 във вр.с чл.130 ал.1 от НК  ЧЕТИРИ МЕСЕЦА  „Лишаване от свобода” при първоначален “СТРОГ”  режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип.

          - за деянието по  чл.325, ал.1 от НК  - ЧЕТИРИ МЕСЕЦА  „Лишаване от свобода”  при първоначален “СТРОГ”  режим на изтърпяване  в затворническо общежитие от закрит тип, както и „Обществено порицание“, което да бъде изпълнено чрез прочитане на Протоколното определение за одобряване на споразумението по Общински радиовъзел - Разград.

           На основание чл.23, ал.1 от НК, на подс. К.И.М.  се определя едно ОБЩО  наказание за горепосочените две деяния, в размер на най-тежкото от тях, а именно -   ЧЕТИРИ МЕСЕЦА  „Лишаване от свобода”  при първоначален “СТРОГ”  режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип.

           На основание чл.23, ал.2 от НК, към така определеното общо наказание на подс.Кр.М. –  ЧЕТИРИ МЕСЕЦА  „Лишаване от свобода“ при първоначален  “СТРОГ”  режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип,  СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА  наказанието „Обществено порицание“, наложено му за престъплението по чл. 325, ал.1 от НК.

На основание чл.59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК   СЕ ЗАЧИТА  времето, през което подс.К.  М. е бил задържан по ЗМВР, по  чл.64, ал.2 от НПК, както и времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“  по настоящото дело, считано от  23.11.2016г. 

 Разноските по делото в размер на 69,32 лева се възлагат на подс.К.И.М., платими по сметка на ОДМВР-Разград.

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с негово съдържание.

Подс.К.И.М.  декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

На основание чл. 24, ал.3 НПК, съдът,

             О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА   наказателното производство по нохд 1017/2016 г. по  описа на РС Разград.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в  15.27 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: