П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На двадесет и трети декември                                              2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

                                                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар: Г.А.

Прокурор: ПАВЛИНА УЗУНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 1079    по описа за 2016 година

На именното повикване в 10,00  часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Узунова.

ОБВИНЯЕМИЯТ се явява лично и със защитник адв. А.М. упълномощен защитник от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕМА самоличността на обвиняемия.

Р.М.Ч., роден на *** *** с постоянен адрес ***, бълг. гражданин, със средно образование, женен, работи, неосъждан, ЕГН **********.

СЪДЪТ разясни на страните правата им НПК, както и правото на отводи, по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи, по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

АДВ. М.: Нямам искания за отводи,  по доказателствата и моля производството да протече по реда на глава 27 от НПК.

СЪДЪТ докладва постъпилото споразумение за решаване на делото в досъдебното производство сключено между обвиняемия Р.М.Ч. представляван от защитника си ад. А.М. и РРП представлявана от прокурор Узунова.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства. Така наложеното наказание е съобразено с обществената опасност последици, считаме, че   същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

АДВ. М.: Поддържаме споразумението и моля да го одобрите.

ОБВИНЯЕМИЯТ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ намира, че съдържанието на споразумението е съгласно процесуалния закон и  същото не противоречи на закона и морала, поради което

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между Р.М.Ч., роден на *** *** с постоянен адрес ***, бълг. гражданин, със завършен 11 клас, разведен, работи, неосъждан, ЕГН ********** обвиняем, представляван от защитника си адв. А.М. *** от една страна и РРП, представлявана от прокурор Павлина Узунова от друга споразумение съгласно, което:

ОБВИНЯЕМИЯТ Р.М.Ч. се признава  за ВИНОВЕН в това, че за времето от 21.04.2011 г. до 30.04.2012 г. в гр. Цар Калоян и гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 0293/07.02.2011 г., на който е придаден вид, че е издаден от ТЕЛК за общи заболявания при  МБАЛ “Св. Иван Рилски” АД гр. Разград, приложен към заявление с вх. № МП-6576/21.04.2011 г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност, поради общо заболяване и заявление вх. № МП 6577/21.04.2011 г. за отпускане на социална пенсия за инвалидност, представен пред служител на Районно управление “Социално осигуряване” гр. Разград /ТП на НОИ/ до Директора на Районно управление “Социално осигуряване” гр. Разград е получил без правно основание чуждо движимо имущество – пари на обща стойност 5132,07 лева, собственост на Национален Осигурителен Институт гр. София, с намерение да го присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, полученото имущество е било заместено – престъпление по чл. 212б, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

СТРАНИТЕ приемат като вид и размер на наказанието спрямо обвиняемият Р.М.Ч. за извършеното от него горепосочено деяние – при условията на чл. 54, ал. 1 от НК – 4 месеца “Лишаване от свобода”, чието изтърпяване на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на обвиняемият Р.М.Ч. се възлага на РИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

ПРИЛОЖЕНИТЕ към делото като писмени доказателства оригинали на документи заявление с вх. № МП-6576/21.04.2011 г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност, поради общо заболяване и заявление вх. № МП 6577/21.04.2011 г. за отпускане на социална пенсия за инвалидност, представен пред служител на Районно управление “Социално осигуряване” гр. Разград /ТП на НОИ/ до Директора на Районно управление “Социално осигуряване” гр. Разград, да се върнат на ТП на НОИ – Разград, като заверени копия от съответния документ да остане приложен по делото.

ПРИЛОЖЕНИЯТ по делото като писмено и веществено доказателство оригинал на Експертно решение № 0293/07.02.2011 г., на който е придаден вид, че е издаден от ТЕЛК за общи заболявания при  МБАЛ “Св. Иван Рилски” АД гр. Разград, на основание чл. 53, ал. 1, б. “а” от НК се отнема в полза на държавата и следва да остане приложен към делото.

РАЗНОСКИТЕ по делото в общ размер на 184,27 лева се възлагат на обвиняемият Р.М.Ч., платими по сметка на ОД на МВР – Разград.

ОБВИНЯЕМИЯТ Р.М.Ч. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

НА основание чл. 24, ал. 3 от НПК

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА наказателното  производство по НОХД № 1079/2016 г.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 10,07 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: