Р Е Ш Е Н И Е

№471/23.01.2017г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на дванадесети декември, две хиляди и шестнадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Г.А.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №2159 по описа за 2016г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

           

                                                  Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между С.А.Л. с ЕГН-********** и В.И.Л. с ЕГН-**********,***, сключен с акт №5 на 25.05.2002г. в гр.Завет, община Завет, обл.Разград, по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо родените от брака деца: Л., роден на ***г. и И., роден на ***г. на  бащата - С.А.Л., с право на майката- В.И.Л., да ги вижда и взема всяка поредна събота и неделя от месеца от  09.00 часа в събота до 16,00 часа в неделя с преспиване при майката, както и един месец през лятото несъвпадащ с платения годишен отпуск на бащата и три дни от Коледната и Великденска ваканции.

ОПРЕДЕЛЯ за в бъдеще двете деца да живеят при бащата -С.А.Л. с ЕГН-********** ***.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се в с.Стражец, община Разград, ул.”Орел” № *** на мъжа и двете деца.  

ОСЪЖДА В.И.Л. с ЕГН-********** *** да заплаща на децата си: Л., роден на***г. и И., роден на ***г., чрез техния баща и законен представител С.А.Л. с ЕГН-********** месечна издръжка за детето Л. в размер на 120 лева/сто и двадесет лева/, а за детето И. в размер на 110 лева/сто и десет лева/ до 25 число на месеца, считано от влизане на решението в сила, ведно със законна лихва за всяка просрочена вноска.

ОСЪЖДА В.И.Л. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 165,60 лева държавна такса определена върху размера на присъдената издръжка.

ОБЯВЯВА, че съпрузите  нямат претенции един към друг за издръжка и са уредили помежду си всякакви имуществени отношения.

          ОБЯВЯВА, че жената след развода ще продължи да носи приетото на мъжа фамилно име-Л.

          ОСЪЖДА С.А.Л. с ЕГН-********** и В.И.Л. с ЕГН-**********,*** да заплатят на районен съд-гр.Разград, всеки поотделно по 20 лева  допълнителна държавна такса.

          Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: