Р Е Ш Е Н И Е

Номер 309                                          15.02.2014 г.                                      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На първи февруари                                       две хиляди и седемнадесета  година          

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№1853 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

            ИЗМЕНЯ мерките, постановени с решение по бр.д.№1068/2014 г. по описа на РС Разград досежно упражняването на родителските права, режима на лични отношения и задължението за издръжка, като

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на малолетния М. П. П., ЕГН ********** на бащата П.Ж.П., ЕГН ********** *** и определя местоживеенето на детето при него, като на майката И.В. П., ЕГН ********** *** определя РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ с детето всяка първа и  трета седмица от месеца от 17,00 часа в петък до 18,00 часа в неделя, един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на  бащата и по половината от дните от всяка от ваканциите /без лятната/, утвърдени от Министерството на образованието за съответната учебна година.

            ОСЪЖДА  И.В. П., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете  М. П. П., ЕГН ********** чрез  неговия баща и законен представител П.Ж.П., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 115 лв. /сто и петнадесет лева/, считано от  влизане в сила на съдебното решение ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на законови основания за изменението или прекратяването й.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен  срок от връчването му на страните.                                   

            ПОСТАНОВЯВА следните привременни мерки:

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на малолетния М. П. П., ЕГН ********** на бащата П.Ж.П., ЕГН ********** *** и определя местоживеенето на детето при него, като на майката И.В. П., ЕГН ********** *** определя РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ с детето всяка първа и  трета седмица от месеца от 17,00 часа в петък до 18,00 часа в неделя, един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на  бащата и по половината от дните от всяка от ваканциите /без лятната/, утвърдени от Министерството на образованието за съответната учебна година, за периода от постановяване на настоящото съдебно решение до влизането му в сила.

ОСЪЖДА  И.В. П., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете  М. П. П., ЕГН ********** чрез  неговия баща и законен представител П.Ж.П., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 115 лв. /сто и петнадесет лева/ за периода от постановяване на настоящото съдебно решение до влизането му в сила.

            В тази част решението има характер на определение и същото не подлежи на обжалване.                                   

                     

 

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: