Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер 10           17.02.2017 г.      гр.Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 

Разградският районен съд на 19.01.2017 г. в публично заседание в състав:

председател: Атанас Христов

Секретар:  Г.А.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 1947 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

 

РЕШИ:

 

ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на детето Д. И.Б., ЕГН **********, род. на ***г. при неговата майка Н.Д.Е., ЕГН **********.

ИЗМЕНЯ режима на лични отношения, постановен с Решение № 350 от 19.11.2014г. по гр.д. № 758/2014г. по описа на РС Разград, като бащата И.Е.Б., ЕГН **********,***, и с настоящ адрес *** има право да вижда и взима детето Д. И.Б., ЕГН **********, род. на ***г. при себе си 45 дена по време на лятната ваканция и 10 дена по време на Коледните и Новогодишните празници, независимо от факта дали майката ползва платен годишен отпуск през тези периоди, на осн. чл. 59, ал. 9 от СК.

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ заместващо съгласието на бащата И.Е.Б., ЕГН **********,***, и с настоящ адрес *** детето  Д. И.Б., ЕГН **********, род. на ***г. да пътува без ограничение на броя на пътуванията, тяхната продължителност и времето, през което се провеждат до Кралство Великобритания, страните членки на Европейския съюз и до Република Турция, до навършване на пълнолетие на детето, на осн.чл. 127а, ал. 2 от СК, като ОТХВЪРЛЯ искането за разрешаване пътувания до всички останали държави по света.

ДАВА рАЗРЕШЕНИЕ, заместващо съгласието на бащата И.Е.Б., ЕГН **********,***, и с настоящ адрес *** за издаване на паспорт за пътуване в чужбина и всички други лични документи на детето Д. И.Б., ЕГН **********, род. на ***г., до навършване на 18 годишна възраст на детето, на основание чл. 127а, ал. 2 СК вр. чл. 45 и чл. 76, т. 9 ЗБЛД.

ОСЪЖДА И.Е.Б., ЕГН **********,***, и с настоящ адрес *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на районен съд – Разград, сумата от 20.00 лв. /двадесет лева/, представляваща дължима държавна такса.

Решението може да се обжалва и протестира пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: