Р Е Ш Е Н И Е

Номер 48                                             .02.2017 г.                                         гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                            състав

На           петнадесети февруари                   две хиляди и седемнадесета година           

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар      Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№2071 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между А.И.И., ЕГН ********** *** и И.А.И., ЕГН ********** *** на 18.09.1999  г. в с.Веселина, общ.Лозница, обл.Разград с акт №4 поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49 от СК.

            ОДОБРЯВА СПОРАЗУМЕНИЕТО сключено между        А.И.И., ЕГН ********** и И.А.И., ЕГН **********, в съответствие с което

1.      УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на непълнолетната Х.А., ЕГН ********** се предоставя на бащата И.А.И., ЕГН ********** и местоживеенето на детето се определя при него на адрес с.Веселина, общ.Лозница, обл.Разград, ул.*******.

2.      На майката А.И.И., ЕГН ********** ***  се определя режим на лични отношения с непълнолетното дете Х.А., ЕГН ********** всяка първа и трета събота и неделя в месеца от 9,00 часа в събота до 19,00 часа в неделя, както и един месец през лятото по време, несъвпадащо с платения годишен отпуск на бащата и половината от религиозните и национални празници в страната и по 4 часа на рождените дни на детето и майката.

3.      А.И.И., ЕГН ********** *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетната си дъщеря Х.А., ЕГН **********, действаща лично и със съгласието на своя баща И.А.И., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 120 лв. /сто и двадесет лева/, считано от 01.02.2017 г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменение или прекратяване на издръжката.

4.      Семейното жилище, находящо се в с.Веселина, общ.Лозница, обл.Разград, ул.“****** се предоставя за ползване на И.А.И., ЕГН **********, който е и собственик на същото.

5.      Съпрузите нямат имуществени претенции един към друг.

ОСЪЖДА А.И.И., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС  окончателна държавна такса за прекратяване на брака в размер на  25 лв. /двадесет и пет лева/, както и сумата 86,40 лв. /осемдесет и шест лева и четиридесет стотинки/ държавна такса върху размера на издръжката.

ОСЪЖДА И.А.И., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС  окончателна държавна такса 25 лв. /двадесет и пет лева/ за прекратяването на брака.

            Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                    

 

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: