Р Е Ш Е Н И Е

№80/13.03.2017г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на тринадесети март, две хиляди и седемнадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Ж.Р.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №246  по описа за 2017г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

           

 

                                                                 Р  Е  Ш  И  :

                                                 

            ПРЕКРАТЯВА брака между Е.С.Р. с ЕГН-********** и М.А. Г. с ЕГН-**********,***, сключен с акт №0229 на ***. в гр.Р, по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо малолетното дете Е., родена на ***г. на майката-М.А. Г., с право на бащата-Е.С.Р., да го вижда и взема всеки първи и трета петък и неделя от месеца, в петък от 17,00 часа до 16,00 часа в неделя с преспиване при бащата; както и един месец през лятната ваканция и по пет дни от коледната и пролетна ваканция на детето,когато майката не е в редовен отпуск; по един ден с преспиване при бащата от всеки от честваните религиозни и национални празници, след предварителна уговорка с майката; по четири часа на всеки 24-ти август/рождения ден на детето/ и 22 март/рождения ден на бащата/, след предварителна уговорка с майката и извън регламентираните дни-след предварителна уговорка с майката.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на детето Е. при майката-М.А. Г. на нейния адрес ***.

ОСЪЖДА Е.С.Р. с ЕГН-********** *** да заплаща на детето Е., родена на ***г., чрез неговата майка и законна представителка М.А. Г. с ЕГН-**********, месечна издръжка в размер от 115 лева/сто и петнадесет лева/, считано от влизане на решението в сила-13.03.2017г., ведно със законна лихва за всяка просрочена вноска.

ОСЪЖДА Е.С.Р. ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 82,80 лева държавна такса, изчислена върху размера на присъдената издръжка.

ОБЯВЯВА, че съпрузите са занапред нямат имуществени претенции един към друг, включително и за издръжка. Нямат придобити по време на брака недвижими имоти и МПС.

            ОБЯВЯВА, че жената след развода ще носи предбрачното си фамилно име Г./ без добавеното с тире Р./.

ОСЪЖДА Е.С.Р. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград допълнителна държавна такса в размер на 40 лева.

            Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: