Р Е Ш Е Н И Е

Номер  94                                           28.03.2017 г.                         гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На   двадесет и втори март              две хиляди и седемнадесета година          

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар   С.Р.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№373 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   Д.Ж.Д., ЕГН ********** *** и И.Р.И., ЕГН ********** ***  на 02.05.2009 г. в гр.Разград с акт №43  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между Д.Ж.Д., ЕГН ********** и И.Р.И., ЕГН **********  споразумение, според което:

          1.Местоживеенето на роденото от брака дете Р. И. Р., ЕГН ********** се определя при майката Д.Ж.Д., ЕГН ********** на адрес ***.

          2.Упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Р. И. Р., ЕГН ********** се предоставя на майката Д.Ж.Д., ЕГН **********.

          3.На бащата И.Р.И., ЕГН ********** се определя режим на лични отношения с малолетното дете Р. И. Р., ЕГН ********** всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя, с преспиване на детето при родителя, 20 /двадесет / дни през лятото, 5 /пет / дни през зимната ваканция и 5 /пет / дни през априлската ваканция, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката и 4 /четири/ часа на рождения ден на детето след допълнителна уговорка с майката за часа на вземане на детето.

          4. И.Р.И., ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете Р. И. Р., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Д.Ж.Д., ЕГН **********, ежемесечна парична издръжка в размер на по 120 лв. /сто и двадесет лева/, считано от 01.02.2017 г. , ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на основанията, предвидени в СК за изменение или прекратяване на издръжката, като същата ще се изплаща по банкова сметка *** ***.

          5.След прекратяване на брака съпругата Д.Ж.Д., ЕГН ********** ще носи предбрачното си фамилно име Д.

          6. Придобитият по време на брака лек автомобил марка и модел „Пежо 206“, с рег.№***, двигател  № 3033281 и рама №VF32ARHYF44035480, цвят сив металик, със застрахователна стойност 1000 лв. се поставя в дял и става изключителна собственост на съпругата Д.Ж.Д., ЕГН **********, като съпрузите се съгласяват, че не се дължи парично уравнение за дела на И.Р.И., ЕГН **********    от МПС-то.

7. Д.Ж.Д., ЕГН ********** и И.Р.И., ЕГН **********   заявяват, че от брака нямат придобити недвижими имоти, както и други  движими вещи, както и че нямат семейно жилище.

ОСЪЖДА Д.Ж.Д., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 40 лв. /четиридесет лева/ , както и държавна такса в размер на 20 лв. /двадесет лева/ върху дела й в прекратената съпружеска имуществена общност.

ОСЪЖДА И.Р.И., ЕГН ********** ***   ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС  сумата 86,40 лв. /осемдесет и шест лева и четиридесет стотинки/ държавна такса върху размера на уговорената издръжка.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: