П Р И С Ъ Д А

 

                                            2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На  тринадесети март                                                                      2017  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

 

                                   

Секретар: Д.Д.

Прокурор:  Недка Петрова                                                                      Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      33    по описа за 2017  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Н.Р.А. – роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН за това, че на 11.03.2014 г. в гр. Разград, е управлявал МПС – лек автомобил “КИА ДЖОИС” с рег. № **, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,98 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.54 във вр. с чл.2, ал.1 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ПЕТ МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г във вр. с чл.343б от НК  НАЛАГА на подсъдимия Н.Р.А. със снета по- горе самоличност наказание  „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от ЕДНА ГОДИНА.

ОСЪЖДА подсъдимия  Н.Р.А. – ЕГН **********     да заплати  по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата  63,46 лв. (шестдесет и три лева 46 ст. ) лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата  80.00 лв. (осемдесет) лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: