П Р О Т О К О Л

 

 

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд          наказателен         състав

На                тридесети        март          2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

         ПРЕДСЕДАТЕЛ:    АТАНАС  ХРИСТОВ

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:   ДЕСИМИРА  НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

          НОХ             дело №        161      по описа за 2017 година

На именното повикване в  13.10 часа, се явиха:

 

ЗА РРП   при редовност в призоваването се явява прокурор  Недкова.

ПОДСЪДИМАТА  С.М.К.,  редовно призована с призовка връчена й лично на 06.03.2017г. ведно с препис от обвинителния акт и разпореждането за насрочване на днешното открито съдебно заседание /л.13/, се явява лично.

ЗАЩИТНИКЪТ адв. Н.И.С. ***, ред.призован с призовка,  връчена му  лично на 06.03.2017 г. се явява лично. Същият е редовно  назначен за служебен  защитник от ДП /л.42/.

 

ПРОКУРОРЪТ:  Да се даде ход на делото.

АДВ.С.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМАТА: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СНЕМА   самоличността на подсъдимата.

С.М.К., родена на *** ***, български гражданин, с основно образование, неомъжена, безработна, неосъждана, постоянен и настоящ адрес ***, ЕГН **********.  

Председателят разясни правото на страните да поискат отвод на съда, секретаря, защитника, вещото лице и прокурора.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи.

АДВ.С.: Нямам искания за отводи.

ПОДСЪДИМАТА: Нямам искания за отводи.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ разясни правата на страните по НПК.

ПРОКУРОРЪТ: Уважаеми Господин Председател. Вие сте насрочили служебно днешното о.с.з. за предварително изслушване на страните, на осн. чл. 370 и сл. НПК. Днес по-рано обаче, ние страните сключихме Споразумение, на осн. чл. 384, ал.1 НПК, което Ви представям. Моля в днешното открито съдебно заседание да одобрите това Споразумение, независимо от това, че заседанието е насрочено за предварителното изслушване на страните по чл. 370 и сл. НПК.

СЪДЪТ докладва представеното Споразумение по чл. 384, ал.1 НПК.

АДВ.С.: Сключили сме споразумение, което  поддържаме и молим съда да го одобри в днешното открито съдебно заседание.

ПОДСЪДИМАТА: Разбирам в какво съм обвинена. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението, съгласна съм с  тях. Доброволно подписах споразумението. Съжалявам много за това което съм извършила, обещавам да не се повтаря повече. Моля да одобрите споразумението.

Съдът като намери, че сключеното споразумение не противоречи на закона и  на морала на осн. чл. 384, ал.1,  вр. 382 ал.7 НПК,

О П Р Е Д Е Л И № 159

ОДОБРЯВА   постигнатото между  подсъдимата  С.М.К., представлявана от защитника си адв. Н.С. ***, представлявана от прокурор Д.Недкова  споразумение съгласно което:

          ПОДСЪДИМАТА С.М.К., ЕГН**********, родена на ***г***, български гражданин, с основно образование, неомъжена, безработна, неосъждана, постоянен и настоящ адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВНА за това, че на 29.10.2013г. в гр.Разград, пред съд– състав на Районен съд- гр.Разград, като свидетел по НОХД №658/2013г. по описа на РС- гр.Разград, устно съзнателно потвърдила неистина, а именно, че на 14/15.04.2013г.  Г.А.Д.  и А.М.Д. и двамата от с.Езерче, общ.Цар Калоян, не са упражнили принуда и не са осъществили полов акт с А.М.Б. от с.село – престъпление по чл.290, ал.1 от НК.

            СТРАНИТЕ приемат като вид и  размер  на наказанието по отношение на подс. С.М.К. за така извършеното престъпление по чл.290, ал.1 НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл. 55, ал.1, т.2 НК, на подсъдимата С.К. да бъде наложено наказание  „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

-  на основание чл. 42б, ал.1 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ДЕВЕТ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

 -  на основание чл. 42б, ал.2 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок  ДЕВЕТ МЕСЕЦА и

 -  на основание чл.42б, ал.5 вр. чл.42а, ал.3, т.3 вр.  ал.2, т.6 вр. ал.1 НК- безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на СТО ЧАСА за срок от една година.

 Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществени вреди.

 Направените по делото разноски в размер на 126,96 лева се възлагат в тежест на подсъдимата и следва да бъдат платени по сметка на ОДМВР- Разград.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

 Подсъдимата С.М.К. декларира, че е съгласна изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК съдът

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 161/2017 г. по описа на РС  Разград.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в  13.32 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: