П Р О Т О К О Л

 

 

2017 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На двадесет и трети март                                                    2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АТАНАС ХРИСТОВ

                                                                                                          

 

Секретар: Г.А.

Прокурор: Любомир Георгиев

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №   238  по описа за 2017 година

На именното повикване в 16,00  часа, се явиха:

 

ЗА РРП редовно призовани по телефона на основание чл. 178, ал. 8 от НПК, се явява лично  районен прокурор Георгиев.

ПОДСЪДИМИЯТ И.А.Б., редовно призован по телефона на основание чл. 178, ал. 8 от НПК, се явява лично.

ЗАЩИТНИКЪТ адв. Ю.Й. ***, редовно призован  по телефона на основание чл. 178, ал. 8 от НПК, същият е упълномощен от ДП с пълномощно на лист 6 от ДП.

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АД. Й.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ: Съгласен съм казаното от адвоката ми.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

И.А.Б., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, с адрес за призоваване гр. В.*****, български гражданин, със средно образование, женен, работи “МУСИ ГРУП” ООД гр. В., авто-къща “Ауто фен” на длъжност  “продавач консултант”, неосъждан, ЕГН **********.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ разясни правото на страните да поискат отвод на съда, секретар, прокурора, защитникът.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи.

АДВ. Й.: Нямам искания за отводи.

ПОДСЪДИМИЯТ: Нямам искания за отводи.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ разяснява правата на страните по НПК.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания по доказателствата.

АДВ. Й.: Нямам искания по доказателствата.

ПОДСЪДИМИЯТ: Нямам искания по доказателствата.

 

СЪДЪТ ДОКЛАДВА писмо вх. № 2919/21.03.2017 г., ведно с приложеното към него споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

ПРОКУРОРЪТ:  Поддържам споразумението и моля съда да го одобри.

АДВ. Й.: Поддържам споразумението и моля съда да го одобри.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците  от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението. Много съжалявам за стореното. Моля да одобрите споразумението.

СЪДЪТ намира, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала,поради което  и  на основание чл. 382 ал. 7 от НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между И.А.Б., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, с адрес за призоваване гр. В.*******, български гражданин, със средно образование, женен, работи “МУСИ ГРУП” ООД гр. В., авто-къща “Ауто фен” на длъжност  “продавач консултант”, неосъждан, ЕГН ********** – обвиняем, представляван от защитникът си адв. Ю.Й. *** от една страна и РРП представлявана от прокурор Д. Н. от друга споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ И.А.Б. се признава за ВИНОВЕН в това, че за времето от 29.11.2010 г. до 30.11.2016 г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 1673 от 07.10.2010 г., на който е придаден вид, че представлява конкретно писмено изявление на председателя  и членовете на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски – Разград” АД, а не на лицето, което действително го е съставило, представен пред служители на Районно управление “Социално осигуряване” гр. Разград /понастоящем ТП на НОИ/ и Дирекция “Социално подпомагане” гр. Разград е получил без правно основание чуждо движимо имущество – парични средства:

За лична пенсия за инвалидност и лична социална пенсия за инвалидност в общ размер на 4373,82 лв., собственост на Национален осигурителен институт гр. София

Месечни добавки за социална интеграция в размер на 1189,50 лв., собственост на Агенция “Социално подпомагане” гр. София

И 2 бр.  годишни винетни стикери за 2011 и 2012 г. на обща стойност 134,00 лв., собственост на Агенция “Пътна инфраструктура” гр. София, всичко на обща стойност 5697,32 лв. с намерение да го присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд полученото имущество е било заместено – престъпление по чл. 212б, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

СТРАНИТЕ приемат като вид и размер на наказанието спрямо подсъдимия И.А.Б. за извършеното от него деяние, при условията на  чл. 54, ал. 1 от НК – ЧЕТИРИ МЕСЕЦА лишаване от свобода, чието изтърпяване на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подсъдимият И.А.Б. се възлага на РИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

ПРИЛОЖЕНИТЕ по делото като писмени доказателства оригинали на документи:

-                                        заявление вх. № МП-21578/29.11.2010 г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност, поради общо заболяване и заявление вх. № МП-21580/29.11.2010 г. за отпускане на социална пенсия за инвалидност, представени пред служители на Районно управление “Социално осигуряване” гр. Разград /понастоящем ТП на НОИ/ до Директора на Районно управление “Социално осигуряване” гр. Разград, да се върнат на ТП на НОИ гр. Разград, като заверени копия от съответния документ да остане приложен по делото

-                                        молба декларация за отпускане на месечна добавка за социална интеграция № 1144/26.10.2011 г. и заявление-декларация № 259 /12.12.2011 г. , следва де се върнат на Дирекция “Социално подпомагане” гр. Разград, като заверени копия от съответния документ да остане приложен по делото

-                                        заповед № 1144-ЗИХУ/01.11.2011 г. следва де се върне на Дирекция “Социално подпомагане” гр. Разград, като заверени копия от съответния документ да остане приложен по делото

-                                        Медицинско експертно досие на подсъдимия И.А.Б.,***.

ПРИЛОЖЕНИЯТ по делото като писмено и веществено доказателство оригинал на Експертно решение № 1673 от 07.10.2010 г., на който е придаден вид, че е издаден от  ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски – Разград” АД, на основание чл. 53, ал. 1, б. “а” от НК, се отнема в полза на държавата и следва да остане приложен към делото.

РАЗНОСКИТЕ по делото в общ размер на 248,92 лева се възлагат на подсъдимия И.А.Б., платими по сметка на ОД на МВР – Разград..

ПОДСЪДИМИЯТ И.А.Б. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ, на осн. чл. 24, ал.3 НПК,

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 238/2017 г. по описа на районен съд Разград.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 16,42 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: