П Р И С Ъ Д А

                                            2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На      шести  април           2017   година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:   НИКОЛАЙ    БОРИСОВ

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   Р.  И.

                                                                                С.К.

                                   

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:           ЛЮБОМИР Г.                                          Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      461    по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимият Е.А.И., роден на *** ***, обл. Русе, ул. “” № , бълг. гражданин, без образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че за времето от 13.12.2015 г. до 20.12.2015 г. в с. Дриново, общ. Попово, обл. Търговище и с. Крояч, общ. Лозница, обл. Разград в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с М.В.П. ***, с цел да набави за себе си и за М.В.П. имотна облага е възбудил и поддържал у С.И.Т. ***  заблуждение, че ще сключи изгодна сделка за покупко-продажба на 4 бр. крави за сумата от 5500 лева и с това му е причинил имотна вреда в размер на 4000 лева и е възбудил и поддържал у В.Д.Ф. *** заблуждение, че ще сключи изгодна сделка за покупко-продажба на 5 бр. крави  за сумата от 9300 лева и с това му е причинил имотна вреда в размер на 6500 лева, като общият размер на причинената имотна вреда възлиза на 10500 лева, като деянието е извършено от две лица – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 209, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл.36 от НК му налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”  в  размер на  ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА , изтърпяването на което ОТЛАГА за изпитателен срок в размер на ПЕТ ГОДИНИ, на основание чл. 66 ал.1 от НК.

НАЛАГА  на подс. Е.А.И., ЕГН  ********** пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за изпитателния срок на основание чл.  67 ал.3 от НК.

ПРИЗНАВА подсъдимият М.В.П.,роден на *** ***, обл. Русе, ул. “” № , бълг. гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че  за времето от 13.12.2015 г. до 20.12.2015 г. в с. Дриново, общ. Попово, обл. Търговище и с. Крояч, общ. Лозница, обл. Разград в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с Е.А.И. ***, с цел да набави за себе си и за Е.А.И. имотна облага е възбудил и поддържал у С.И.Т. ***  заблуждение, че ще сключи изгодна сделка за покупко-продажба на 4 бр. крави за сумата от 5500 лева и с това му е причинил имотна вреда в размер на 4000 лева и е възбудил и поддържал у В.Д.Ф. *** заблуждение, че ще сключи изгодна сделка за покупко-продажба на 5 бр. крави  за сумата от 9300 лева и с това му е причинил имотна вреда в размер на 6500 лева, като общият размер на причинената имотна вреда възлиза на 10500 лева, като деянието е извършено от две лица – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 209, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл.36 НК му налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на  ТРИ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален „СТРОГ” режим  в затворническо заведение от закрит тип.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 68 ал. 1 от НК  ПРИВЕЖДА ИЗЦЯЛО в изпълнение и наказанието, наложено на подс. М.В.П., ЕГН  ********** по НОХД  230/2013г. по описа на РС Бяла – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на  ТРИ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален „ОБЩ РЕЖИМ”  в затворническо заведение от  открит тип.

ОСЪЖДА подсъдимите Е.А.И. и М.В.П., със снети по делото самоличности   да заплатят солидарно  по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата   48,30 /четиридесет и осем лева и тридесет стотинки/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата  50.00 /петдесет/ лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.