П Р И С Ъ Д А

 

                                            2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На двадесет и седми април                                                           2017  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:                                                                                                Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело      822    по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимата К.Р.Х. – родена на *** г. в с. Тр., български гражданин, с основно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че на 26.05.2016 г. в с. М., общ. Л. е причинила на А.А.Х. лека телесна повреда, изразяваща се в  разстройство на здравето, неопасно за живота, извън случаите на чл.128 и 129 от НК – престъпление по чл.130, ал.1 от НК, като на основание чл. 130, ал. 3 от НК я ОСВОБОЖДАВА от наказание.

НА основание чл. 45 от ЗЗД осъжда подсъдимата К.Р.Х., ЕГН ********** да заплати на А.А.Х., ЕГН ********** сумата от 1000,00  /хиляда/ лева представляваща обезщетение за нанесената на 26.05.2016 г. лека телесна повреда изразяваща се в кръвонасядане и отток на меките тъкани високо в теменната област, върху което – разкъсно контузна рана, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 26.05.2016 г.  до окончателното изплащане на сумата.

ОТХВЪРЛЯ предявеният от А.А.Х., ЕГН ********** граждански иск против подсъдимата за горницата до 2000 /две  хиляди/ лева като неоснователен.

ОСЪЖДА подсъдимата  К.Р.Х., ЕГН **********    ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата  50,00 (петдесет) лева  държавна такса върху уважената част от гражданският иск, както и 5,00 лева за издаване на изпълнителен лист.

РАЗНОСКИТЕ по делото остават за сметка на страните, така както са ги сторили.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: