П Р И С Ъ Д А

 

                                            2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На четвърти април                                                           2017  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                   

Секретар: Д.Д.

Прокурор:                                                                                                Като разгледа докладваното от съдията

ЧХ   дело      28     по описа за 2017  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимата Д.Г.Н. – ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че на 25.12.2016 г. в с. Осенец, обл. Разград е причинила на Д.М. *** лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето извън случаите на чл.128 и чл.129 от НК, поради което и на основание чл.78а НК Я ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност  и й НАЛАГА АДМ. НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 1000 лв./ хиляда/ лева.

ОСЪЖДА подсъдимата Д.Г.Н. – ЕГН ********** да заплати на Д.М. ***- ЕГН ********** сумата от 800.00 лв./осемстотин/ лева за неимуществени вреди от престъплението, ведно със зак. лихва считано от 25.12.2016 г. до окончателното изплащане на сумата, както и сумата 612.00 лв. за деловодни разноски, като ОТХВЪРЛЯ гр. иск в останалата му част до 3000 лв. като НЕОСНОВАТЕЛЕН в тази му част.

ОСЪЖДА подсъдимата Д.Г.Н. – ЕГН ********** да заплати по сметка на Районен съд гр. Разград сумата от 100.00 лв. за разноски по делото, както и 50.00 лв. държавна такса върху уваженият размер на гр. иск.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.