П Р И С Ъ Д А

 

                                            2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На  девети май                                                                                     2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.Я.

               М.Й.

                                   

Секретар: П.Т.

Прокурор: Д. Н.                                               

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ  дело    48   по описа за 2017  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Г.А., роден на *** ***, обл. Русе, ул. Никола Петков № ***, бълг. гражданин, неграмотен, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на  08.02.2016 г. в гр. Разград, в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение у М.З.К. ***, че по телефона се обажда неин познат на който спешно му трябват пари за да бъде освободена негова стока от митницата, с което й е причинил имотна вреда в размер на 190,00 лева  – престъпление по чл. 211, пр. 2 във връзка с чл. 209, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ, което да бъде изтърпяно при СТРОГ първоначален режим в затвор.

ОСЪЖДА подсъдимия А.Г.А., ЕГН ********** да заплати на М.З.К., ЕГН ********** сумата от 190.00 (сто и деветдесет) лева, като имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва считано от 08.02.2016 г. до окончателното изплащане, както и сумата от 300.00 лева за разноски по делото.

ОСЪЖДА подсъдимия А.Г.А., ЕГН ********** да заплати в полза на Държавата по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата 57.03 лева (петдесет и седем лв. и 3 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 50.00 (петдесет) лева разноски в съдебното производство, както и сумата от 50.00 (петдесет) лева за държавна такса върху уваженият граждански иск.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                         2.