П Р И С Ъ Д А

 

     249                                        2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На осемнадесети май                                                                       2017 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                           

Секретар: Ганка Атанасова

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ дело № 128 по описа за 2017  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Р.К.Х., родена на *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, омъжена, неосъждана, адрес за призоваване в страната с. Д.*****, работеща, ЕГН **********за ВИНОВНА в това, че на 16.06.2016 година в с. Дряновец  е нанесла  лека телесна повреда, изразяваща се в оток и палпаторна болезненост на дясна буза с насиняване във външната й половина на С.С.И., с което й е причинила болка и страдание  - престъпление по чл. 130, ал. 2 от НК, поради което и на основание чл. 78а от НК я освобождава от наказателна отговорност и й налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1000,00 /хиляда/ лева.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимата Р.К.Х., ЕГН **********, да заплати на С.С.И., ЕГН ********** сумата от  сумата от 200,00 /двеста/ лв. представляваща обезщетение за причинените от престъплението по чл. 130, ал. 2 от НК неимуществени вреди, ведно със законната лихва считано от 16.06.2016 година, до окончателното изплащане на сумата, както и сторените по делото съдебни разноски в размер на 562,00 /петстотин шестдесет и два/ лева, за държавна такса по делото, възнаграждение за вещо лице и адвокатско възнаграждение.

ОТХВЪРЛЯ предявеният от С.С.И., ЕГН ********** против подсъдимата Р.К.Х., ЕГН ********** граждански иск за горницата до 3000,00 /три хиляди/ лева,  като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА подсъдимата Р.К.Х., ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС сумата от 50,00 /петдесет/ лева, представляваща държавна такса върху уважения граждански иск.

НА основание чл. 24, ал. 4, т. 2 от НПК прекратява производството по обвинението по чл. 146, ал. 1 от НК, като недопустимо.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: