П Р И С Ъ Д А

 

    226                                        04.05.2017 година                       град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На  четвърти май                                                                 2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АТАНАС ХРИСТОВ

                                   

Секретар: Ганка Атанасова

Прокурор: Ива Рангелова                                                                       

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      198   по описа за 2017  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимата  С.И.М., ЕГН ********** , родена на *** ***, с постоянен адрес *** и настоящ адрес ***, бълг. гражданин, с висше образование, безработна, неомъжена, неосъждана, за ВИНОВНА в това, че:

1. на 20.06.2016 г. в гр. Разград е извършила непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващо се в явно неуважение към обществото – буйство, невъзпитаност, нанасяне на удари, отправяне на псувни, ругатни, обиди и нецензурни думи към присъстващите лица , като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – полицейските служители Н.И.И.    и Д.Ц.И., старши полицаи в група “Охрана на обществения ред”, сектор “Охранителна полиция” при РУ на МВР – Разград и деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм  и дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, поради и което на осн. чл. 54, ал.1 НК и налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ТРИ ГОДИНИ.

2. на 20.06.2016 г. в гр. Разград, е причинила телесна повреда на повече от едно лице, а именно на Н.И.И. и на Д.Ц.И. , в качеството им на полицейски органи – старши полицаи в група “Охрана на обществения ред”, сектор “Охранителна полиция” при РУ на МВР – Разград, при и по повод изпълнение на службата им, а именно лека телесна повреда изразяваща се в болка и страдание, без разстройство на здравето и за двамата – престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 4 във вр. с ал. 1, т. 4 във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК, поради и което на осн. чл. 54, ал.1 НК и налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ДВЕ ГОДИНИ.

На осн. чл. 23, ал.1 НК, НАЛАГА  най-тежкото от така определените наказания, а именно - наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На осн. чл. 66, ал.1 НК, ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ПЕТ ГОДИНИ.

На осн. чл. 67, ал.3 НК, ПОСТАНОВЯВА пробациона мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 1 НК  през целия изпитателен срок - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС с ПЕРИОДИЧНОСТ ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО.

На осн. чл. 189, ал.1 НПК, ОСЪЖДА подсъдимата  С.И.М., ЕГН ********** , родена на *** ***, с постоянен адрес *** и настоящ адрес ***  да заплати  по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата  67,62 лв. (шестдесет и седем лева и шестдесет и две стотинки), представляваща разноски на досъдебното производство, а в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата  98.00 (деветдесет и осем) лева разноски в съдебното производство.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд - Разград.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: