П Р И С Ъ Д А

 

     223                           2017 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     трети май                                                                         2017 година  

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                

 

Секретар:  П.Т.

Прокурора: Д. Н.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   356   по описа за 2017 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Ф.К., роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това че:

1.      Ha 19.04.2017 г., в гр.Цар К.,***, е управлявал МПС - лек автомобил „Форд Мондео“ с рег.№ ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,94 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл.343б, ал.1 от НК и МУ НАЛАГА наказание при условията на чл.54 от НК ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА,  което да бъде изтърпяно в ЗАТВОР при ПРЪВОНАЧАЛЕН ОБЩ режим и ГЛОБА в размер на 200 /двеста/ лева.

2.      На 19.04.2017 г., в гр.Цар К.,***, при управление на лек автомобил „Форд Мондео“ с номер на рама WFONXXGBBNVA03395, си служи с 2 броя табели с регистрационен номер ***, издадени за друго МПС - „Форд Ескорт“ - престъпление по чл.345, ал.1, пр.1 от НК и МУ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ при условията на чл.54 от НК ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да бъде изтърпяно в ЗАТВОР при ПРЪВОНАЧАЛЕН ОБЩ режим.  

З. На 19.04.2017 г., в гр.Цар К.,***, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил - „Форд Мондео“, с номер на рама WFONXXGBBNVA03395, което не е регистрирано по надлежния ред - престъпление по чл.345, ал.2 във вр.с ал.1 от НК и МУ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ при условията на чл.54 от НК ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да бъде изтърпяно в ЗАТВОР при ПРЪВОНАЧАЛЕН ОБЩ режим.

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия А.Ф.К. за трите описани по-горе деяния ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ в размер на най-тежкото, а именно ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА,  което да бъде изтърпяно в ЗАТВОР при ПРЪВОНАЧАЛЕН ОБЩ режим и ГЛОБА в размер на 200 /двеста/ лева.

ОТНЕМА в полза на ДЪРЖАВАТА приложените веществени доказателства 2 броя табели с регистрационен номер ***, издадени за друго МПС - „Форд Ескорт“, които след влизане на присъдата в сила да се предадат на Сектор ПП при ОД на МВР-Разград за унищожаването им.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: