П Р О Т О К О Л

 

 

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                състав

На              пети   май                2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

      ПРЕДСЕДАТЕЛ:  СВЕТЛАНА  ЧОЛАКОВА    

                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:   НЕДКА  ПЕТРОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

       НОХ              дело №      375        по описа за 2017 година

На именното повикване в  14.00 часа, се явиха:

 

ЗА РРП  прокурор Петрова.

ПОДСЪДИМИЯТ се явява  лично и с адв. Кр.К.  упълномощен защитник от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Уважаема Госпожо Съдия, Представяме Ви постигнато  със защитника на подсъдимия и подсъдимия  споразумение,  предлагаме делото да се гледа по реда на Глава 29  НПК.

АДВ. К.: Уважаема Госпожо Председател,  Моля да дадете ход на делото.  Сключили сме споразумение с представителя на РРП,  моля делото да  се разгледа  по реда на Глава 29 НПК.

ПОДСЪДИМИЯТ: да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

          СНЕМА  самоличността на подсъдимият.

          Б.Р.А., роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********.

          ПОДСЪДИМИЯТ: Получил съм препис от обвинителния акт.

          Съдът разяснява на  страните  правото на отводи, да направят искания   по доказателствата и  по реда на съдебното  следствие.

           ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи и по доказателствата.

                АДВ.К.: Нямам искания за отводи и по доказателствата.

                ПОДСЪДИМИЯТ: Нямам искания за отводи и по доказателствата.

                 Предвид становището на страните, че същите са постигнали споразумение, съдът  намира, че производството следва да продължи по реда на Глава 29 НПК,

                              О П Р Е Д Е Л И:

               ПРИЛАГА споразумение, сключено между страните за решаване на делото.

              ПРОКУРОРЪТ: Уважаема Госпожо Съдия, Поддържам сключеното със защитника на подсъдимия  и подсъдимия споразумение. Същото не противоречи на закона и морала, считам, че определеното наказание за извършените от подсъдимия  две престъпления са съответни на извършеното от него и предлагам да одобрите споразумението във вида в който го представяме.

            АДВ.К.: Съгласни сме със споразумението, което сме подписали с РРП, моля да го одобрите, като считам, че  същото не противоречи на закона и морала.

            ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях Доброволно подписах споразумението.

            Съдът намира, че така представеното споразумение  е депозирано в срока по  чл. 384 от НПК,  съдържанието му отговаря на изискванията на процесуалния закон, същото от своя страна не противоречи на закона и морала, поради което

                              О П Р Е Д Е Л И:

              ОДОБРЯВА сключеното между подсъдимият  Б.Р.А., ЕГН **********, представляван от защитника си адв. К.К. ***, представлявана от прокурор Н.Петрова споразумение, съгласно което:

 ПОДСЪДИМИЯТ  Б.Р.А., роден на ***г***,български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** се признава  ЗА ВИНОВЕН  в това, че:

  - На 02.05.2017г., в с. Дянково, обл. Разград, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с НП №16-1873-000028/03.11.2016г. на  Началника на  РУ на МВР - Разград, влязло в сила на 15.11.2016г., за управление на  моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство, е извършил такова деяние – управлявал  МПС – л.а. „Опел Зафира“ с рег. №, без да притежава съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство - престъпление по чл. 343в, ал.2 от НК и

   - На 02.05.2017г., в с. Дянково, обл. Разград, противозаконно пречил на органи на властта -  Иван Пламенов Василев - разузнавач в сектор „Криминална полиция“ на РУ - Разград при ОДМВР - Разград, Х.Л.Х. - младши полицейски инспектор в група „Териториална полиция“, сектор „Охранителна полиция“ на РУ - Разград при ОДМВР -Разград и М.А.В. - младши полицейски инспектор в група „Териториална полиция“, сектор „Охранителна полиция“ на РУ -Разград при ОДМВР - Разград, да изпълнят задълженията си по предотвратяване и пресичане нарушенията по пътищата и обществения ред и проверка редовността на документите, които трябва да носят водачите, като управлявайки л.а. "Опел Зафира" с рег. № ******не спрял при подаден  със стоп-палка сигнал за спиране за извършване на полицейска проверка - престъпление по чл.270, ал.1 НК.

Страните приемат като вид и размер на наказанията:

- За деянието по чл.343в, ал.2 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК –  ДЕСЕТ МЕСЕЦА  „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК,  СЕ ОТЛАГА  за изпитателен срок от  ТРИ ГОДИНИ  и „ГЛОБА“, в размер на 500 лева.

- За деянието по чл.270, ал.1 от НК, при условията на чл.54, ал.1 от НК – ДЕСЕТ  МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК,  СЕ ОТЛАГА  за изпитателен срок от ТРИ  ГОДИНИ.

На основание чл.23, ал.1 от НК на подс.Б.А. се определя едно  ОБЩО  наказание за горепосочените две деяния, в размер на най-тежкото от тях, а именно ДЕСЕТ  МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, изтърпяването на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, СЕ ОТЛАГА за изпитателен срок от  ТРИ   ГОДИНИ И „ГЛОБА“, в размер на 500 лева.

Възпитателната работа по отношение на подс.Б.А. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

Подс.Б.Р.А. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

На основание чл. 24 ал.3 НПК съдът

         О П Р Е Д Е Л И:

Прекратява наказателното производство по нохд  375/2017 г. по описа на РС Разград.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в    14.13 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: