П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   седемнадесети май                                                                   2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 388 по описа за 2017 година

 На именното повикване в 09.30 часа, се явиха:

ЗА РРП се явява прокурор Монева.

ПОДСЪДИМИЯТ призован по реда на чл. 358, ал. 2 от НПК явява се лично, и със защитник адв. Н. от досъдебното производство.

СВИДЕТЕЛИТЕ И ВЕЩИТЕ ЛИЦА призовани по същия ред, не се явяват.

ПРОКУРОРЪТ: Представям и моля да приемете призовката на подсъдимия, с която му е връчен препис от обв. акт. Свидетелите не се явяват, тъй като междувременно сме сключили споразумение с подсъдимия и неговия защитник. Моля да дадете ход на делото по реда на глава 29 от НПК.

АДВ. Н.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

          О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

К.С.К., роден на *** ***,  с адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Представям и моля да приемете сключеното междувременно между РРП, подсъдимия и защитника му споразумение. Същото не противоречи на закона  и морала, и моля да го одобрите.

АДВ. Н.: Моля да одобрите сключеното между нас споразумение, тъй като същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

Настоящото споразумение се сключва между Северина Монева – прокурор в Районна прокуратура Разград и адв. Е.Н.,*** – упълномощен защитник на К.С.К. – роден на *** ***, ЕГН: **********, с адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан – подсъдим по горепосоченото НОХД.

С настоящото споразумение страните се съгласяват НОХД № 338/2017 г. по описа на РС Разград да бъде решено и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

Със споразумението страните постигат съгласие, че подс. Кр. К. е виновен за това, че на 01.05.2017 г. в гр. Цар Калоян, общ. Цар Калоян, обл. Разград, е управлявал МПС – лек автомобил марка „ Фолксваген Пасат“ с рег. номер РР 5036 ВС, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,51 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 НК.

Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс. К.С.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Страните се споразумяха за така извършеното престъпление, на подс. Кр. К., на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК да бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 4 месеца, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

 На основание чл. 55, ал. 3 от НК страните приемат на подс. Кр. К. да не се налага по-лекото наказание глоба от 200 до 1 000 лева, кумулативно предвидено с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Възпитателната работа по отношение на подс. Кр. К. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

На основание чл. 343г във вр. с чл. 343б, ал. 2 от НК на подс. Кр. К. се налага наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от 7 месеца, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което същият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 01.05.2017 г.

Разноските по делото в размер на 100,18 лева, се възлагат на подсъдимия К., платими по сметка на ОД на МВР – гр. Разград.

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс. К.С.К. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                           ПРОКУРОР:

                                                                                

ПОДСЪДИМ:

 

ЗАЩИТНИК:

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                              О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между К.С.К. – роден на *** ***, ЕГН: **********, с адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан – подсъдим представляван от защитника си адв. Е.Н.,*** и Северина Монева – прокурор в Районна прокуратура Разград споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ К.С.К. се признава за ВИНОВЕН в това, че  на 01.05.2017 г. в гр. Цар Калоян, общ. Цар Калоян, обл. Разград, е управлявал МПС – лек автомобил марка „ Фолксваген Пасат“ с рег. номер РР 5036 ВС, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,51 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 НК, като  на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му се налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за СРОК от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се ОТЛАГА за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ ГОДИНИ.

 На основание чл. 55, ал. 3 от НК страните приемат на подс. Кр. К. да не се налага по-лекото наказание глоба от 200 до 1 000 лева, кумулативно предвидено с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА РАБОТА по отношение на подс. Кр. К. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

На основание чл. 343г във вр. с чл. 343б, ал. 2 от НК на подс. Кр. К. се налага наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от 7 месеца, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което същият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 01.05.2017 г.

ОСЪЖДА подсъдимия К. да заплати по сметка на ОДМВР гр. Разград сумата от 100,18 лева, разноски на досъдебното производство.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД  № 388/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 09.48 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: