Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер  170                            09.06.2017  г.               гр.Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд на 01.06.2017 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 924 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА, на основание чл. 44, т.3 вр. чл. 50 СК, ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на *** г. в гр. Русе, за който е съставен акт за сключен граждански брак № **, между Е.Ф.С., ЕГН **********,***  и В.П.Н., ЕГН **********,***, С РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. Страните имат роден син от брака - С. Е. С.., ЕГН **********, роден на ***г. Упражняването на родителските права относно дете се предоставя на БАЩАТА, като местоживеенето на детето се определя при бащата.

2. Майката  В.П.Н., ЕГН **********,*** ще заплаща на детето си С. Е. С.., ЕГН **********, роден на ***г., действащ чрез своя баща и законен представител, ежемесечна издръжка в размер  на  120,00 лв. /сто и двадесет /лева, до десето число на  месеца, за който се дължи същата, както и законна лихва за всяка закъсняла вноска, считано от датата на подаване на молбата за развод – 11.05.2017г., до настъпване на основания за изменение или прекратяване на издръжката.

3. Режимът на лични контакти на майката  В.П.Н., ЕГН ********** по отношение на   детето С. Е. С.. ЕГН **********, роден на ***г., е както следва:

- всяка първа и трета седмица от месеца, от 09,00 часа в съботният ден до 19,00 часа в неделният ден.

- един месец през лятото,  когато бащата не е в годишен отпуск, както и във всеки един момент със съгласието на бащата. 

4. Относно личните отношения между Е.Ф.С., ЕГН ********** и В.П.Н., ЕГН **********,  същите нямат никакви претенции един към друг включително и за издръжка.     

5. След прекратяване на брака съпругата В.П.Н., ЕГН **********, ще носи брачното си фамилно име – Н. 

6. Майката В.П.Н., ЕГН **********, дава съгласие за издаване на задграничен паспорт на детето С. Е. С.., ЕГН **********, роден на ***г., както и съгласие детето да напуска пределите на Република България и да пътува до държавите – членки на Европейския съюз, включително до Великобритания,  придружаван от баща си  Е.Ф.С., ЕГН **********. 

       

ОСЪЖДА В.П.Н., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на Районен съд – Разград,  сумата:

-                 20.00 лв. /двадесет лева/ представляваща окончателна държавна такса за прекратяването на брака,

-                 86.40 лв. /осемдесет и шест лева и четиридесет стотинки/, представляваща държавна такса относно присъдената издръжка,

-                 5.00 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА Е.Ф.С., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на Районен съд – Разград, сумата:

-                 20.00 лв. /двадесет лева/, представляваща окончателна държавна такса за прекратяването на брака,

-                 5.00 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

 

Препис от решението да се връчи на страните.

Решението не подлежи на обжалване, на осн. чл. 330, ал.5 ГПК.

В едномесечен срок от постановяването на решението, страните могат да депозират искане пред Районен съд – Разград, съдът да допълни или да измени решението в частта му за разноските и държавните такси, на осн. чл. 248 ГПК.

 

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: