П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                                  наказателен  състав

На    деветнадесети юни                                                                 2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.Л.

                                                                      П.В.

                           

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор: ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №     379      по описа за 2017 година

На именното повикване в 11:30 часа, се явиха:

         ЗА Районна прокуратура гр. Разград прокурор Георгиев

ПОДСЪДИМИЯТ, уведомен, явява се лично и със служебен защитник адв. С. ***, от ДП.

         ПРЕВОДАЧЪТ Н. Ч. от ДП, неред. призована, не се явява, същата е призована по телефона но заявява че е служебно ангажирана в гр. Варна и не може да се яви в с. з.

ПРОКУРОРЪТ: Да не се дава ход на делото.  Моля да бъде осигурен преводач за съдебно заседание, което да бъде проведено в по-късен час.

АДВ. С.: моля делото да бъде отложено за по-късен час за да бъде осигурен преводач Подзащитният ми не владее български език, както е отразено на ДП.

         СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

         НЕ дава ход на делото.

         ОТЛАГА съдебното заседание за 13.30 ч. за който час да се осигури преводач за когато прокурора, подсъдимия и защитникът му уведомени от съдебно заседание.

         В 13.30 ч. заседанието продължава в присъствието на прокурора, подсъдимият, неговият защитник, както и преводача Н. Х.

         ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото

АДВ. С.: Да се даде ход на делото.

         СЪДЪТ

         О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ход на делото.

         НАЗНАЧАВА за преводач на подсъдимия С.Д.С. Н. Х., на която определя възнаграждение в размер на 50 лв. за явяване в днешното съдебно заседание. (ИЗД. РКО)

         СНЕМА самоличността на преводача

         Н. С. Х. – родена на *** г. в гр. Русе, живуща ***, български гражданин, с висше филологическо образование, омъжена, неосъждана, без родство

         ПРЕВОДАЧЪТ предупредена за наказателната отговорност по чл. 290, ал. 2 от НК

         ПРЕВОДАЧЪТ: Предупреден за съм за отговорността.

         СНЕМА самоличността на подсъдимия

         С.Д.С. – роден на *** г. в гр. Разград, живущ в РТурция, имам адрес ***, на който получавам кореспонденцията, с двойно гражданство – българско и турско, женен, неосъждан, ЕГН **********

         Получил съм препис от обвинителния акт.

         ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи ши по доказателствата. Представям споразумение, което сме сключили с подсъдимия и неговия защитник. Предлагам делото да продължи по реда на гл. 29 НПК.

         АДВ. С.: Нямаме искания за отводи. Няма да сочим доказателства. Действително желаем съдебното производство да приключи със споразумение, което сме подписали с клиента ми.

         СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ход на съдебното следствие по реда на гл. 29 НПК.

         ПРОКУРОРЪТ: Представям споразумение, което сме сключили с подсъдимия и защитника му, считам че същото не противоречи на закона и морала и предлагам да го одобрите.

         АДВ. С.: Моля да одобрите представеното споразумение.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

          СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което вписва следния окончателен вариант на същото на основание чл. 382, ал. 6 НПК:

           Настоящото споразумение касае досъдебно  производство  № 330 ЗМ-30/2016 г. ОД НА МВР гр. Разград,  вх. № 1614/2015 г. по описа на Районна прокуратура гр. Разград, образувано и водено срещу  подс. С.Д.С. за това, че:

На 07.02.2014 г., в гр. Разград съзнателно се е ползвал – представил пред служител в сектор «Пътна полиция» при ОД на МВР-гр. Разград от неистински официални документи – шведско свидетелство за регистрация на превозно средство-част 1 с бланков № 1024645980 и шведско свидетелство за регистрация на превозно средство-част 2 с бланков номер 2024845067, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по  чл. 316 във вр. с чл. 308, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.

         1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс.С.С. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 316 във вр.с чл.308, ал.2 във вр.с ал.1 от НК.

         2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.С.С., при условията на чл.54, ал.1 от НК – 3 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3.Възпитателната работа по отношение на подс.С.С. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.         

4.Разноските по делото в размер на 242,68 лева направени на досъдебното производство се възлагат на подсъдимия платими по сметка на ОДМВР Разград.

5. Разноските по делото в размер на 50.00 лв. за възнаграждение за преводач се възлагат на подс.С.С., платими по сметка на Районен съд гр.Разград.

6. ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА:

-2 броя регистрационни табели с молдовска регистрация СОS47; на основание чл.53, ал.2, б.“б“ от НК се отнемат в полза на държавата, тъй като притежаването им е забранено.

-СРМПС части 1 и 2 шведски образец, с номера на бланките, съответно 1024645980 и 2024845067 – приложени в джоб към ДП /л.101/; приложени в досъдебното производство, на основание чл.53, ал.2, б.”а” от НК се отнема в полза на държавата и следва да останат по делото.

-16 листа документи, свързани с лек автомобил с марка „Ягуар“, модел XJ, № на рама SAJAA2621BNV20141, както и сервизна книжка /л.123-139/ - да се върнат на подс. С.С.

-1 бр. контактен ключ и свидетелство за регистрация на МПС-част I, приложен към делото в джоб – стр.106 - да се върне на С. Е. Г. от гр.Поморие.

-Заявление № 19536/07.02.2014г., ведно с 5 бр. вносни бележки,  регистрови данни и декларация - /л.147-154/ - да се върнат на служба „ПП“ при ОДМВР-гр.Разград.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс. С.С. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                     РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

                                                                               /Л.ГЕОРГИЕВ/

ПОДСЪДИМ:

                     /С.С./                                      

                  

ЗАЩИТНИК:

      /адв. Н.С./

 

ПРЕВОДАЧ:

               /Н. Х./

 

         СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                  О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА постигнатото между подсъдимия С.Д.С., ЕГН **********, представляван от защитника си адв. Н. С. от Адвокатска колегия гр. Разград  и  Районна прокуратура гр. Разград,  представлявана от прокурор  Л. Георгиев  споразумение, съгласно което:   

         ПОДСЪДИМИЯТ С.Д.С. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 07.02.2014 г., в гр. Разград съзнателно се е ползвал – представил пред служител в сектор «Пътна полиция» при ОД на МВР-гр. Разград от неистински официални документи – шведско свидетелство за регистрация на превозно средство-част 1 с бланков № 1024645980 и шведско свидетелство за регистрация на превозно средство-част 2 с бланков номер 2024845067, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по  чл. 316 във вр. с чл. 308, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК и му НАЛАГА наказание при условията на чл.54, ал.1 от НК – 3 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА за изпитателен срок от 3 години.

Възпитателната работа по отношение на подс.С.С. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.    

ОСЪЖДА подс. С.Д.С., ЕГН ********** да заплати в полза на държавата по сметка на ОД МВР Разград сумата 242,68 лева (двеста четиридесет и два лева и 68 ст.) за разноски направени на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата 50.00 (петдесет) лева възнаграждение за преводач.

6. ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА:

-2 броя регистрационни табели с молдовска регистрация СОS47; на основание чл.53, ал.2, б.“б“ от НК се отнемат в полза на държавата, тъй като притежаването им е забранено.

-СРМПС части 1 и 2 шведски образец, с номера на бланките, съответно 1024645980 и 2024845067 – приложени в джоб към ДП /л.101/; приложени в досъдебното производство, на основание чл.53, ал.2, б.”а” от НК се отнема в полза на държавата и следва да останат по делото.

-16 листа документи, свързани с лек автомобил с марка „Ягуар“, модел XJ, № на рама SAJAA2621BNV20141, както и сервизна книжка /л.123-139/ - да се върнат на подс. С.С..

-1 бр. контактен ключ и свидетелство за регистрация на МПС-част I, приложен към делото в джоб – стр.106  - да се върне на С. Е. Г. от гр.Поморие.

-Заявление № 19536/07.02.2014г., ведно с 5 бр. вносни бележки,  регистрови данни и декларация - /л.147-154/ - да се върнат на служба „ПП“ при ОДМВР-гр.Разград.

         ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 379/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14.00 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                     2.