Р Е Ш Е Н И Е

 

 

 

Номер 237                   14.07.2017 г.      гр.Разград

 

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 

Разградският районен съд на 13.07.2017 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Христов

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 977 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

 

 

Р  Е  Ш  И

 

 

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК сключен на *** г. в гр. Разград, с Акт за сключен граждански брак № *** от *** г., между К.А.Ш., ЕГН **********,*** и настоящ адрес Австрия  и Д.Д., гражданин на Република Сърбия, род. на ***г., със съдебен адрес Австрия,  гр. В.*******, поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО, на осн. чл. 49  от СК.

ОСЪЖДА К.А.Ш., ЕГН **********,*** и настоящ адрес Австрия,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград:

-                 сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото,

-                 сумата от 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА Д.Д., гражданин на Република Сърбия, род. на ***г., със съдебен адрес Австрия,  гр. В.*****, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград сумата от:

- 25.00 лв. /двадесет и пет лева/ представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака,

- 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

След влизане на Решението в сила, да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, на осн. чл. 129 от Правилника за администрацията в районните, окръжните, административните, военните и апелативните съдилища.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.  

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: