П Р О Т О К О Л

 

 

 

2017 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   четиринадесети юли                                                                2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: К.С.

                                                                           М.Й.

 

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 571 по описа за 2017 година

 На именното повикване в 14.35 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ доведен от ОЗ „Охрана” лично, и със защитник адв. В..

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. В.: Да се даде ход на делото по реда на глава 29 от НПК. Сключили сме споразумение с РРП.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните и депозираното по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение постигнато между тях за решаване на делото намира, че за престъплението за което на подсъдимия е повдигнато обвинение е внесен обв. акт, процесуалния закон допуска производството по делото да приключи със споразумение, не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381, ал. 2 от НПК, с престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди, които да подлежат на обезщетяване или обезпечаване, депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в разпоредбата на чл. 381, ал. 5 и 6 от НПК, поради което съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки производството по делото да протече по реда на глава 29 от НПК. Мотивиран така, съдът

          О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРЕМИНАВА към производство по реда на глава 29 от НПК.

ДОКЛАДВА постъпило по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение, постигнато  между РРП представлявана от прокурор Недкова от една страна, от друга Б.И.Г., ЕГН **********, обвиняем по ДП № 1873-ЗМ-220/17 г. по описа на РУМВР гр. Разград за извършено от него на 10.05.2017 година в гр. Разград престъпление по смисъла на чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК и защитника му адв. Р.В. ***.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Б.И.Г., роден на *** г. в гр.София, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, адрес ***, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства.

АДВ. В.: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ по реда на чл. 382, ал. 4 от НПК към подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен по повдигнатото обвинение. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ на основание чл. 382, ал. 5 от НПК предлага на страните да внесат изменение в така постигнатото между тях споразумение като допълнят в т. ІV, че след влизане в сила на присъдата отнетите в полза на Държавата вещи намиращи се на съхранение в Агенция Митници в централно управление гр. София следва да бъдат унищожени по надлежния ред.

ПРОКУРОРЪТ: Приемаме такова изменение.

АДВ. В.: Ние също приемаме такова изменение.

ПОДСЪДИМИЯТ: Приемам да бъде променено така споразумението.

СЪДЪТ като прецени, че така заявеното от страните, на основание чл. 382, ал. 6 от НПК

          О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора, защитника и подсъдимия.

С П О Р А З У М Е Н И Е

за решаване на наказателното производство

по НОХД 571/2017г. по описа на РС- Разград

 

          Днес, 14.07.2017г., в гр.Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД 571/2017г. по описа на РС- Разград между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв.Р.В.- защитник на подсъдимият Б.И.Г., по силата на което:

І. Подсъдимият  Б.И.Г., ЕГН**********,роден на ***г. в гр.София, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, постоянен адрес:***, адрес ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че на 10.05.2017 г. в гр.Разград, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества: 0,096 грама марихуана с активно наркотично действащ  компонент тетрахидроканабинол 0,06 тегловни процента на стойност 0,58лева,  0,525 грама хашиш с активно наркотично действащ  компонент тетрахидроканабинол 6,4 тегловни процента на стойност 4,73лева, 7,106грама хашиш с активно наркотично действащ  компонент тетрахидроканабинол 9 тегловни процента на стойност 63,95лева и 95,855грама хашиш с активно наркотично действащ  компонент тетрахидроканабинол 6,4 тегловни процента на стойност 862,70лева, всичко на обща стойност 931,96лева - престъпление по чл.354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.354а, ал. 3, пр.2, т.1 от НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл. 55, ал.1, т.1 и ал.2 НК, на подсъдимия Б.Г. да бъдат наложени наказания:

- „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, което на основание чл.57, ал.1, т.3 ЗИНЗС следва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим, и

-„ГЛОБА“ в размер на 1900лева.

ІІІ. На основание чл.59, ал.1 НК се приспада времето през което подс.Г. е бил задържан, считано от 10.05.2017г.

ІV. На основание чл.354а, ал.6 НК се отнемат в полза на държавата вещите-  предмет на престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1 НК: марихуана с тегло 0,096грама  и  хашиш с общо тегло 103,486грама, които към момента се намират за съхранение в Агенция „Митници“- ЦМУ – София, като след влизане в сила на присъдата да бъдат унищожени по надлежния ред.

V.На основание чл.53, ал.1, б.“а“ се отнема в полза на държавата вещественото доказателство- електронна везна с надпис „QCPASS 500g /0,1g“.

VІ. Разноските по делото в размер на 848,54лева от досъдебното производство, както и тези от съдебното производство се възлагат на подсъдимия Б.Г..

VІІ.Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

VІІІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

ІХ. Подсъдимият Б.И.Г. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                                                           МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                                                                                                                  /Д.Недкова/

                     

ЗАЩИТНИК: 

                             /адв.Р.В./  

 

 

 

ПОДСЪДИМ:  

                               /Б.Г./    

 

 

СЪДЪТ  като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и на морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

          О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП представлявана от прокурор Недкова от една страна, от друга подсъдимия Б.И.Г., ЕГН **********, и защитника му адв. Р.В. *** споразумение за прекратяване на производството по НОХД № 571/17 г. по описа на РРС, в следния смисъл:

Подсъдимият  Б.И.Г., ЕГН**********,роден на ***г. в гр.София, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, постоянен адрес:***, адрес ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че на 10.05.2017 г. в гр.Разград, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества: 0,096 грама марихуана с активно наркотично действащ  компонент тетрахидроканабинол 0,06 тегловни процента на стойност 0,58лева,  0,525 грама хашиш с активно наркотично действащ  компонент тетрахидроканабинол 6,4 тегловни процента на стойност 4,73лева, 7,106грама хашиш с активно наркотично действащ  компонент тетрахидроканабинол 9 тегловни процента на стойност 63,95лева и 95,855грама хашиш с активно наркотично действащ  компонент тетрахидроканабинол 6,4 тегловни процента на стойност 862,70лева, всичко на обща стойност 931,96лева - престъпление по чл.354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК.

Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.354а, ал. 3, пр.2, т.1 от НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл. 55, ал.1, т.1 и ал.2 НК, на подсъдимия Б.Г. да бъдат наложени наказания:

- „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, което на основание чл.57, ал.1, т.3 ЗИНЗС следва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим, и

-„ГЛОБА“ в размер на 1900лева.

На основание чл.59, ал.1 НК се приспада времето през което подс.Г. е бил задържан, считано от 10.05.2017г.

На основание чл.354а, ал.6 НК се отнемат в полза на държавата вещите-  предмет на престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1 НК: марихуана с тегло 0,096грама  и  хашиш с общо тегло 103,486грама, които към момента се намират за съхранение в Агенция „Митници“- ЦМУ – София, като след влизане в сила на присъдата да бъдат унищожени по надлежния ред.

На основание чл.53, ал.1, б.“а“ се отнема в полза на държавата вещественото доказателство- електронна везна с надпис „QCPASS 500g /0,1g“.

Разноските по делото в размер на 848,54лева от досъдебното производство, както и тези от съдебното производство се възлагат на подсъдимия Б.Г..

Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подсъдимият Б.И.Г. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има силата на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на основание чл. 24, ал. 3 от НПК

          О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 571/17 г. по описа на  РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14.47 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: