Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е 

                       №213, 05.07.2017г., гр.Разград

 

                               В    И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А

 

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                                         състав

На тридесети юни                                                    две хиляди и седемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТАЛИНА ДОЧЕВА

                                                                            

Секретар Сребрена Русева

Прокурор    

като разгледа докладваното от председателя

гр.дело № 1032 по описа за 2017г.

 

 

                                                   Р     Е     Ш     И     :

 

           УТВЪРЖДАВА постигнатото между Й.Б.Т., ЕГН ********** *** и Н.Е.П., ЕГН ********** *** споразумение, съгласно което се ИЗМЕНЯТ мерките за упражняване на родителските права, режима на лични отношения и издръжките, утвърден със съдебно решение №324/01.10.2015г. по описа на РРС, както следва:

 

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение децатаЕ.Н.П., ЕГН ********** и Б.Н.П., ЕГН **********  на майката Й.Б.Т., ЕГН **********.

          ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на децата в гр.В*, ул.****

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на децата с техния баща Н.Е.П. всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 10 до 17 часа, както и един месец през лятото, несъвпадащ с редовния платен годишен отпуск на майката.

           ОСЪЖДА бащата Н.Е.П., ЕГН ********** да заплаща на непълнолетното си детеЕ.Н.П., ЕГН ********** лично и със съгласието на нейната майка Й.Б.Т., ЕГН **********  месечна издръжка в размер на 115лв./сто и петнадесет лева/, считано от 01.06.2017г., платима чрез пощенски запис  от първо до пето число на месеца, за който се дължи, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до момента на настъпването на основанието за нейното прекратяване.

          ОСЪЖДА бащата Н.Е.П., ЕГН ********** да заплаща на малолетното си дете Б.Н.П., ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител Й.Б.Т., ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 115лв./сто и петнадесет лева/, считано от 01.06.2017г., платима чрез пощенски запис от първо до пето число на месеца, за който се дължи, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до момента на настъпването на основанието за нейното прекратяване.

          Бащата Н.Е.П., ЕГН **********  ДАВА СЪГЛАСИЕТО СИЕ.Н.П., ЕГН ********** и Б.Н.П., ЕГН ********** да напускат пределите на Република България придружавани от тяхната майка, или от посочено от нея лице.

          ОСЪЖДА Н.Е.П. да заплати по сметка на РРС сумата от 28.80лв. държавна такса върху изменените издръжки и 30лв. държавна такса по т.3 от Тарифа за държавните такси относно родителските права…  

           Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: