П Р О Т О К О Л

 

 

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд      наказателен         състав

На              двадесет и  трети  август                     2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                       

      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА  

                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  

                                                                              

 

 

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:   ДАНИСЛАВ  НИКОЛОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

      НОХ            дело №         676      по описа за 2017 година

На именното повикване в  10.00 часа, се явиха:

 

          ЗА РРП прокурор  Николов.

ПОДСЪДИМИЯТ, уведомен явява се лично и със защитник адв. Ст.Д., упълномощен от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ.Д.: Да се даде ход на делото.

           СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ход на делото по реда на гл. 29 от НПК.

         СНЕМА самоличността на подсъдимият.

А.Ф.И., роден на ***г. в гр. Кубрат, живущ ***, български гражданин, с начално образование, работи в Германия, женен, осъждан, ЕГН **********.

           ПРОКУРОРЪТ: Поддържам  подписаното между нас  споразумение, същото  не противоречи на закона и морала, поради което предлагам да го одобрите. Считам, че за извършеното от подсъдимия е определено съответстващо наказание.

         АДВ.Д.: Постигнали сме споразумение, което не противоречи на закона и морала, моля да го одобрите.   ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което вписва следния окончателен вариант на същото на основание чл. 382, ал. 6 НПК:

Настоящото споразумение касае БЪРЗО производство № 1873 ЗМ- 429/2017г. по описа на РУ МВР - Разград, вх.№ 1049/2017г. по описа на РП- Разград, образувано и водено срещу подс. А.Ф.И. за това, че  на 08.08.2017г., в с. Дянково, общ.Разград, си служи с 2 броя табели с регистрационен номер*****, поставени на моторно превозно средство - лек автомобил „Опел Астра“ с № на рама W0L0TGF48X8122163, издадени за друго МПС - лек автомобил „Опел Вектра“ с № на рама W0L000036V1069607 - престъпление по чл.345, ал.1 от НК..                                                                                                       Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс.А.И. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.345, ал.1 от НК.                                                                                                      Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.А.И., при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК - Пробация”, включваща следните мерки:                                    A/Задължителна регистрация по настоящия адрес за срок от 3 години, с периодичност два пъти седмично.                             Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години.                                                                                                  В/ 320 /триста и двадесет/ часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 3 години.                                                    Веществените доказателства, иззети по делото -2 бр. табели с рег.№ ********, да се върнат на собственика – Е. Х. И..     Разноски по делото - няма.

 

ПРОКУРОР В РАЙОННА ПРОКУРАТУРА:

                                                                                      (Д.Николов  )

 

                                                               

          ЗАЩИТНИК:                               

                                 (адв. Ст.Д.)

 

 

          ПОДСЪДИМ:

                                  (А.И.)

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

         О П Р Е Д Е Л И:

           ОДОБРЯВА постигнатото между А.Ф.И., роден на ***г. в гр. Кубрат, живущ ***, български гражданин, с начално образование, работи в Германия, женен, осъждан, ЕГН ********** - подсъдим, представляван от защитника си - адв. Ст. Д. ***, представлявана от прокурор  споразумение, съгласно което:

           ПОДСЪДИМИЯТ  А.Ф.И., роден на ***г***, общ.Завет, обл. Разград,*****, български гражданин, с начално образование, работи в Германия, женен, осъждан, ЕГН **********  се признава  ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 08.08.2017г., в с. Дянково, общ.Разград, си служи с 2 броя табели с регистрационен номер****, поставени на моторно превозно средство - лек автомобил „Опел Астра“ с № на рама W0L0TGF48X8122163, издадени за друго МПС - лек автомобил „Опел Вектра“ с № на рама W0L000036V1069607 - престъпление по чл.345, ал.1 от НК, като му налага наказание    при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК - Пробация”, включваща следните мерки:

A/Задължителна регистрация по настоящия адрес за срок от 3 години, с периодичност два пъти седмично.                                      Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години.

В/ 320 /триста и двадесет/ часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 3 години.

Веществените доказателства, иззети по делото -2 бр. табели с рег.№ ****, да се върнат на собственика – Е. Х. И..                             ПРЕКРАТЯВА производството по нохд. № 676/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване. ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     10.10 ч.                             ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: