Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

 

253, 15.08.2017 г., град Разград

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД в публично заседание на 14.08.2017  г. в следния състав:

                                         председател:  Атанас Христов            

секретар: Пенка Тоцева,

като разгледа докладваното от председателя гр.дело № 1583 по описа за 2017 г.

 

Р       Е       Ш       И

 

ПРЕКРАТЯВА настаняването за отглеждане в професионалното приемно семейството на М. С. И., ЕГН ********** и И. Р. И., ЕГН **********,*** на детето К. Г. И., ЕГН **********, род. на ***г., на основание чл. 29, т.8 във в с чл.30, ал.1 от Закона за закрила на детето.

НАСТАНЯВА детето К. Г. И., ЕГН **********, род. на ***г. в професионалното приемно семейство на Д.И.Г., ЕГН ********** и И.Й.Г., ЕГН **********, и двамата с постоянен и настоящ адрес ***, за срок: три години от влизане в сила на съдебното решение или до промяна в ситуацията, при която е предприета мярката за закрила, на основание чл. 28 във вр. чл. 26, ал. 1, във вр. чл. 25, ал. 1, т. 3 от Закон за закрила на детето.

ПОСТАНОВЯВА, на основание чл.20 от Наредбата за условията и реда за кандидатстване, подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях, при установена нужда от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр. Разград, детето К. Г. И., ЕГН **********, род. на ***г., ДА ПОЛЗВА „заместваща приемна грижа”, съгласно Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето.

Решението подлежи на незабавно изпълнение на основание чл.28, ал.4 ЗЗДт.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Разград,  в 7 - дневен срок от връчването му, на основание чл.28, ал.6 от ЗЗДт.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

След влизането му в сила, заверен препис от решението да се изпрати на ДСП – Разград.

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: