Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 231                                            04.08.2017 г.                                     гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На дванадесети юли                                                             две хиляди и седемнадесета година

в публично заседание в състав:

 

 

Председател: Н. ГЕНЧЕВА

 

Секретар  Галя Мавродинова

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№2587 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

 

                         Производството е с правно основание чл.108 от ГПК.

                                Депозирана е искова молба, с която са предявени субективно съединени искове от С.Д.М., Г.Б.Т., Р.Б.Р., Н.Д.Б., Е.П.Б., М.С.Б., Н.С.Б., П.Х.Б., С.М.К., М.И.К., К.И.К., И.К.Д., А.Т.Т., Й.Х.М., Н.П.Д., Кръстинка П.К., М.П.Д., М.И.М., Ц.И.М., Д.Д.Й., Ц.Д.Й., Ю.М.Д., Й.М.Й. и Н.М.И. срещу Й.М.Д. за установяване, че ищците са собственици на 149/336 идеални части от недвижим имот, представляващ  поземлен имот с начин на трайно ползване – нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, представляващ имот №121007  по плана за земеразделяне, съответно при права, посочени в исковата молба и да бъде осъдена ответницата да им предаде владението на същия имот. Искат и присъждане на направените по делото разноски, както и да бъде обезсилен нотариален акт, съставен по н.д.№363/26.04.2016 г. на нотариус Р.И..  Твърдят, че са съсобственици по наследство на процесния имот, който е възстановен  с решение №102/18.05.1999 г. като част от наследството на Б. С. М., че са отдавали имота под наем и са получавали възнаграждение за това, което е било разпределяно помежду им. Сочат, че през м.април 2016 г. ответницата се е снабдила с нотариален акт по обстоятелствена проверка за същия имот. Твърдят, че ответницата не е осъществявала владение върху имота, че са узнали за намерението й при завеждане на гр.д.№2098 от 2016 г. по описа на РС Разград.

                         Ответницата счита исковата молба за редовна, съответно първата група искове за процесуално допустими. Счита, че искането за отмяна на н.а. е частично недопустимо, тъй като същото е заявено и по друго дело. Счита, че исковете са неоснователни. Твърди, че на общия наследодател са възстановени и други зем. земи, които са били разпределени между сънаследниците, като процесния имот по общо съгласие между тях е следвало да остане в дял на майка й.  Твърди, че представеното по делото удостоверение за наследници не съдържа всички данни. Счита, че ревандикационния иск е неоснователен,тъй като ищците не отричат, че тя има права на собственост върху имота. Представя писмо от ПК гр.Цар Калоян. Иска да бъде изискана от ОС“Земеделие“ гр.Цар Калоян  справка за зем. земи, собствеността върху които е възстановена на наследниците на Б. С. М., както и преписи от решенията, с които е станало това. Оспорва истинността – верността на представеното по делото удостоверение за наследници №261/08.11.2016 г. и иска да бъдат задължение ищците да представят удостоверения за наследници на всички починали наследници на Б. С. М., които са имали постоянен адрес *** Калоян.  Прави искане да бъдат допуснати до разпит при режим на довеждане свидетелите А.М.М., К.И.Д. и И.С.С..

                 В първото по делото о.с.з.  по искане на ищцата съдът е открил производство по оспорване верността на нотариалното удостоверяване на връчването  на нотариална покана № **, т. *, рег. № ****г.

                                Съдът, след като прецени събраните по делото доказателства във връзка със становищата на страните, установи следната фактическа обстановка:

        Страните по делото – ищци и ответница са наследници на Б. С. М., роден *** г., починал на *** г. Според представеното по делото удостоверение за наследници /л.13и сл./  към датата на смъртта му той е оставил за свои законни наследници преживялата съпруга С. К. И., както и децата си К. К. И., С.Б. М., Ат. Б. С., Р. Б. М., Й.Б. С и Р.  Б.С.. Така представеното удостоверение за наследници на общия наследодател, както и представените удостоверения за наследниците на неговите деца са оспорени от ответницата, но съдът счита, че твърдението на същата, че те не са верни, не е доказано. Посочените в това удостоверение наследници са същите, посочени в удостоверението за наследници, приложено към преписка вх.№681/02.12.1991 г. на ПК Цар Калоян. Това удостоверение от 1991г./ стр.167 от делото / посочва същите синове и дъщери на Б. С. М., вкл. и К. Б.. При съпоставянето на бащиното и фамилното име на тази наследница, така както същите са изписани в удостоверението за наследници, приложено към исковата молба с имената на следващия в удостоверението – нейния съпруг К.И. Т., се установява, че К. е записана с бащино име – името на съпруга си и фамилно име – бащиното име на същия.

По отношение на Ст. К. И.– преживяла съпруга, видно от  представения акт за женитба /л. 103/, бракът между нея и общия наследодател Б. С. М. е сключен на 1.08.1947 г. , т.е. след внасянето на зем. земи в ТКЗС, което според удостоверението на л.134 от делото е през 1946 г. По делото не бе установено двамата да имат общи деца, не бе установена и годината на смъртта й. Тъй като същата не е посочена в удостоверението за наследници, издадено в деня на подаване на заявлението за възстановяване на зем. земи на наследниците на Б. С. М., следва да се приеме, че към тази дата /02.12.1991 г./ същата не е била жива.

Тримата синове и трите дъщери на общия наследодател са починали и всеки от тях е оставил свои наследници. Така К. К. И., осен съпруга си, който е починал 1982 г., е оставила като наследници четири деца – П. К. П./която също е починала и еоставила за свои наследници съпруга си Мицо, починал 2015 г. и сина си Й./, В. К. К. /оставила за свои наследници Н.П.Д., К.П.К. и М.П.Д./, М. К. И. /оставила като свои наследници съпруга си И.М.И., починал 2014 г. и децата си М.И.М. и Ц.И.М./,  и Ц. К. К. /починала и оставила за свои наследници децата си К. Г. Й./също починала и оставила Д.Д.Й. и Ц.Д.Й./ и Д. / също починала и оставила като наследници съпруга си М. Й. М.и Ю. М. Д./.

Второто дете на общия наследодател – С.Б. М. е оставил като свои законни наследнии съпругата си С. С. М., починала 1979 г. и децата си Б. С. Б./също починал и оставил за свои наследници съпругата си К. Г. Б., починала 2015 г. и сина си С.Б.Б./ и Х. С.Б. /починал и оставил за свои наследници съпругата си Н.Д.Б. и синовете си С.Х.Б. /също починал и оставил като наследници съпругата си Е.П.Б. и децата си М.С.Б. и Н.С.Б./   и П.Х.Б..

Третото дете на общия наследодател – А. Б. С.е оставила като свои наследници преживелия си съпруг К. М. С., починал 1995 г.,  както и децата си Марин К.М. /също починал и оставил за наследници децата си С.М.К. и Н.М.И./  и Г. К. Н./оставила като свои наследници съпруга си Н. Д. Н., починал 1997 г. и децата си Д. Н. Д. и Н. М. А..

Съответно четвъртото от децата на общия наследодател – Р. Б. М.също е починал и е оставил за свои законни наследници преживялата си съпруга Г. М. М.и децата си Б. Р. М.в / също починал и оставил за свои наследници преживялата си съпруга С.Д.М. и децата си Г.Б.Т. и Р.Б.Р./ и М. Р. П./последната също е починала и е оставила за свои законни наследници преживелия си съпруг Д. И. П., починал 2008 г. и сина си И. Д. И../

Й. Б. С. – петото дете на общия наследодател след смъртта си е оставила за вои законни наследници дъщерите  си Г. М.Д. / последната поминала и оставила за свои законни наследници преживелия съпруг И.К.Д. и децата си К.И.К. и М.И.К./, Й.М.Д. /ответница по делото/ и сина си Х. М. Т. /последният също е починал и е оставил за свои законни наследници съпругата си А.Т.Т. и сина си Й.Х.М./.

Р. Б.С. – последното дете на общия наследодател    също е починал и след смъртта си е оставил за свои законни наследници преживялата си съпруга Д. П. С. , починала 1985 г. и децата си М. Р. У.а / починала и оставила за свои наследници децата си Р. И. И., Т. И. И. .и Д. И. И./ и С. Р.Б./ последната оставила като свой законен наследник сина си Р. С. Н.

На 02.12.1991 г. Б. Р. М. , като наследник /внук/ на общия наследодател Б. С. М.  е депозирал пред Общинска поземлена комисия гр.Цар Калоян заявление за възстановяване на 59,4 дка зем. земи в землището на гр.Цар Калоян. Към заявлението е приложено удостоверение за наследници, в което, както беше посочено по-горе са вписани само децата и внуците  на общия наследодател. Към това заявление е приложено и удостоверение №644/02.12.1991 г. /л.168/, издадено от ТКЗС”Победа” гр.Цар Калоян, в което е посочено, че Б. С. М. е внесъл през 1946 г. зем. земи, описани по културен вид, местност, площ и категория с обща площ 59,4 дка. С решение от 22.07.1992 г. /л.170/ Поземлена комисия гр.Цар Калоян е признала и определила за възстановяване на наследниците на Б. С. М. правото на собственост върху 59,4 дка зем. земи в землището на гр.Цар Калоян.  В приложение към този протокол има списък на наследниците на Б. С. М.. Със заявление от 17.08.1995 г. наследниците на Б. С. М. са поискали да получат възстановените им зем. земи поделени в съотвествие с действащата към него момент разпоредба на чл.17, ал.2 от ЗСПЗЗ.  С ново решение на ПК Цар Калоян от 15.02.1996 г. е отказано възстановяването на 47,1 дка зем. земи и е постановено възстановяването само на 12,4 дка. Мотивите за този отказ /л.174/ са, че тези зем. земи са признати по други преписки - №1472, 682, 522 и 602.  Така по преписка №681/1991 г. на ПК Цар Калоян с решение от 18.05.1999 г. е възстановено правото на собственост на наследниците на Б. С. М. върху полска култура от 11,905 дка, от които 10,358 дка четвърта категория и 1,547 дка пета категория, местност „Парче Орман”, имот №121007 по плана за земеразделяне /л.188/. С последващо решение – от 24.04.2000 г. наследниците на Б. С. М. са обезщетени с поименни компенсационни бонове за 0,496 дка зем. земя /л.187/.

Преписки с №1472, 682, 522 и 602 са образувани за възстановяване на правото на собственост върху зем. земи на наследниците на синовете на Б. С. М. – Р. Б. М. и Р. Б. М.и на зетьовете му К. М. С., съпруг на дъщеря му А. и М. Т. С., съпруг на дъщеря му Й. Б. С., респ. баща на ответницата по настоящото дело    Й.М.Д..

За процесната зем. земя - имот №121007 с площ 11,905 дка в землището на гр.Цар Калоян за сключвани договори за наем на 15.05.2008 г., 12.01.2009 г., 20.07.2010 г. и 20.05.2011 г. /л.24-27/ между ищцата С.Д.М. и Земеделска кооперация „Изгрев” гр.Цар Калоян. По този договор същата ищца е получавала рента за стопанските 2010/2011, 2011/2012 и 2012/2013 години.   В показанията си свидетелите Неделчев и С., председател и съответно служител в същата кооперация съобщават, че ищците са били съсобственици на имот, който  кооперацията обработвала в продължение на няколко години, че се опитвали да намерят всички наследници и да продадат имота. След 2014 г.за този имот нямало сключен договор с кооперацията и същият се водел „бяло петно”. През 2016 г. в кооперацията бил представен нотариален акт за същия имот на името на едната от наследниците. Единствено ищцата С.Д. контактувала с кооперацията по повод на имота. В същия период ответницата имала договор за наем на други имоти със същата кооперация и получавала рента само за тези земи.

На 26.04.2016 г. ответницата Й.М.Д. се снабдила с нотариален акт за собственост на недвижим имот № *, т. *, рег. № **, дело № ***г. , с който същата е призната от нотариус с рег.№378 с район на действие района на РС Разград за собственик по давностно владение и наследство на поземлен имот  - нива в местността „Парче Орман”, сплощ 11,905 дка, от които 1,547 дко пета категория и 10,358 дка четвърта категория в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308. В този нотариален акт изрично е записано и това, че молителката / ответница по делото/ е придобила имота в качеството на наследник на Б. С. М. и Й. Б. С.. Съответно в нотариалното дело са приложени удостоверение за наследници на общия наследодател, скица и решение на ПК Цар Калоян, в които имота е вписан като собственост на наследниците на Б. С. М.,    както и удостоверение за данъчна оценка, в което поименно са посочени наследниците на същия. По реда на чл.587, ал.1 от ГПК пред нотариуса са разпитани свидетелите А.М., К.Д. и И.С.С. и въз основа на техните показания на основание чл.587, ал.2 от ГПК нотариусът е признал отвеницата за собственик на процесния имот. Разпитани в о.с.з. по настоящото дело тримата свидетели заявява, че не им е известно ответницата да е собственик на процесния имот. Свидетелят М. дори твърди, че изобщо не се е явявал пред нотариус, свид.Д. твърди, че се е свидетелствал пред нотариуса, защото ответницата му била казала, че имота е взет, от някакви хора, от които той бил пострадал, а свид.С. бил свидетелствал само за това, че майката на ответницата била болна.

                          Въз основа на така установените фактически обстоятелства, Съдът стигна до следните правни изводи: При така установената фактическа обстановка, съдът счита, предявените искове от всеки от ищците са основателни и доказани изцяло или частично.

Единственият извод, който може да се направи по отношение на правото на собственост върху процесния имот въз основа на представените по делото доказателства е, че същият е собственост на наследниците на Б. С. М..  Като такъв имота е стопанисван до 2014 г. , а обстоятелството, че след това не е отдаван под наем не е основание да се приеме, че ответницата е превърнала държането на имота във владение, което е задължително условие, за да започне да тече срока за придобиване на имота по давност. Ето защо Съдът счита, че ответницата не е станала едноличен собственик на имота въз основа на твърдяното от нея основание – придобивна давност, а е продължила да бъде собственик само на идеалната част от имота, съответстваща на наследствения й дял от наследството на нейния дядо Б. С. М.. По отношение на твърдението на ответницата за наличие на някакво споразумение между наследниците процесната нива да остане в неин дял, такова не беше доказано. Съответно твърдението, че част от земите на общия наследодател, които първоначално са възстановени, а впоследствие е отказано възстановяването им, са възстановени по други партиди на други наследници се потвърди от преписките на Общинска служба „Земеделие”, като по една от тези партиди са възстановени земи на бащата на ответницата /М. Т. С./, следователно и тя е получила от тези земи,  за които е постановен отказ.

Тъй като всеки от ищците е предявил отделен иск, с  който иска от съда да признае правото му на собственост в съответния обем и да осъди ответницата да предаде владението на съответната идеална част, Съдът следва да прецени идеалните части на всеки от наследниците.

По отношение на преживялата съпруга на общия наследодател Б. С. М. – С. К. И., същата се явява последваща съпруга по смисъла на чл.9А от Закона за наследството, тъй като е сключила брак с наследодателя - собственик през 1947 г. -след като земите са били включени в ТКЗС. Няма никакви доказателства двамата да имат общи наследници /последното дете на общия наследодател – Р. Б.С. е роден на *** г./, както и доказателства същата да е била жива към 1991 г., когато е започнала процедурата по възстановяване на зем. земи. Ето защо съдът счита, че нейните  наследници не следва да наследяват част от процесния имот.

По отношение на съпрузите на децата и внуците на общия наследодател, които видно от удостоверението за наследници са починали – К. И. Т., М. Й. П., И.М.И., С. С. М., К. М. С., Г. М. М.и Д. П. С.  не са представени удостоверения за наследници. Ето защо при определяне на квотите съдът следва  да остави дял за техните наследници.

Така оставеното от Б. С. М. наследство се разпределя между тримата синове и трите дъщери – по 1/6 идеална част.

 В коляното на К. К. И. четирите й деца П., В., М. и Ц., както и съпруга й К. получават по 1/5, респ.1/30 от общото наследство. Съответно двамата наследници на П. К. П.– сина й Й.М.Й. и съпруга й М. Й. П. получават по 1/60 от общото наследство. /Както бе посочено по-горе за К.И. Т., М. Й. П. и други съпрузи на децата и внуците на общия наследодател не са представени удостоверения за наследници. За разлика от делбеното производство, в което съдът служебно следи за конституирането на страните и е длъжен да дава конкретни указания за представяне на удостоверения за наследници, респ. да прекрати производство при непредставянето на същите на основание чл.129, ал.4 от ГПК, при предявен иск за собственост ищецът следва да докаже правата си, като съдът е длъжен единствено да посочи, че за това обстоятелство не са посочени доказателства. В доклада си съдебният състав изрично е посочил, че не са представени доказателства за идеалните части на ищците, но такива не са били поискани и представени както в това заседание, така и в следващите/. Трите деца на В. – К.П.К., Н.П.Д. и М.П.Д. наследяват по равно своята майка, т.е.получават по 1/90 идеална част от нивата на своя прадядо.  По 1/90 следва да получат и тримата наследници на М. –И.М.И., М.И.М. и Ц.И.М.. В коляното на Ц. идеалните части се разпределят между децата й К. и Д. по 1/60 идеална част, а по-нататък между техните наследници Д.Д.Й. и Ц.Д.Й. - по 1/120 идеална част, съответно  М. Й. М.и Ю.М.Д. – по 1/120 идеална част.

В коляното на С.Б. М. съпругата му С. и двете му деца Б. и Х. следва да получат по 1/3 от неговия дял, т.е. по 1/18 от процесния имот.  Дела на Б. се разпределя между съпругата му К. Г. Б. и сина му С.Б.Б. – по 1/36 идеална част, а дела на Х. – между съпругата му Н.Д.Б. и децата му С.Х.Б. и П.Х.Б. – по 1/54 идеална част. Делът на С.Х.Б. съответно се разпределя между съпругата му Е.П.Б. и децата му М.С.Б. и Н.С.Б. – по 1/162 идеална част.

В коляното на А. Б. С.съпругът й К. М. С. и децата й М. К.М. и Г. К. Н.следва да получат по 1/3 идеална част от нейния дял, респ. по 1/18 идеална част от процесния имот.  Съответно дела на М. получават неговите деца С.М.К. и Н.М.И. – по 1/36 идеална част, а дела на Г. – съпруга й Н. Д. Н. и децата Д. Н. Д. и Н. М. А. – по 1/54 идеална част.

В коляното на Р. Б. М.съпругата му Г. и децата му Б. и М. следва да получат по 1/3 идеална част от неговия дял, респ. по 1/18 идеална част от процесния имот. Съответно дела на Боби се разпределя между съпругата му С.Д.М. и децата Г.Б.Т. и Р.Б.Р. – по 1/54 идеална част, а дела на М. – между съпруга й Д. И. П. и сина й И. Д. И. – по 1/36 идеална част.           

В коляното на Й. Б. С. децата й Г. М.Д., Й.М.Д. /ответник по делото/ и Х. М. Т. получават по 1/3 от нейния дял, респ. 1/18 идеална част от процесния имот. Съответно дела на Г. се разпределя между съпруга й И.К.Д. и децата й К.И.К. и М.И.К. – по 1/54 идеална част, а дела на Х. – между съпругата му А.Т.Т. и сина му Й.Х.М. – по 1/36 идеална част.

В коляното на Р. Б.С. съпругата му Д. П. С. и децата му М. и С. получават по 1/3 от неговия дял, респ. 1/18 идеална част от процесния имот.  Съответно дела на М. се разпределя между трите й деца Р. И. И., Т. И. И. .и Д. И. И.– по 1/54 идеална част от процесния имот, а дела на С. се наследява от нейния син Р. С. Н. – 1/18 идеална част.

При тези идеални части по закон и с оглед липсата на завещателни разпореждания, по всеки от предявените искове съдът намира следното:

Предявеният иск от С.Д.М. е частично основателен и доказан до размера на 1/54 идеална част от процесния недвижим имот. В същия размер са основателни и исковете на Г.Б.Т., Р.Б.Р. и Н.Д.Б..

Искът, предявен от Е. П. К.също е частично основателен. Делът на същата в тази съсобственост е 1/162 идеални части и в останалата му част искът следва да бъде отхвърлен. 

Съответно исковете, предявени от М.С.Б. и Н.С.Б. са основателни и доказани до размера на 1/162 идеална част и  в останалата им част следва да бъдат отхвърлени.

Изцяло основателен и доказан е искът, предявен от П.Х.Б. до размера на 1/126 идеална част от процесния имот. Квотата на същия в съсобствеността на имота е 1/54 идеална част, но съдът не може да присъди повече от поисканото.

Частично основателен е и иска на С.М.К. – 1/36 идеална част. В останалата му част, до предявените 1/28 идеална част от имота, този иск се явява неоснователен и следва да бъде отхвърлен.

Изцяло основателни са исковете, предявени от М.И.К., К.И.К. и И.К.Д.  за 1/63 идеална част от процесния имот. Квотите на същите в съсобствеността са по 1/54 идеална част, но съдът не може да присъди повече от поисканото в съответствие с диспозитивното начало в гражданския процес.

Изцяло основателни са и исковете, предявени от А.Т.Т. и Й.Х.М. и същите следва да бъдат уважени в предявените размери от 1/42 идеална част. И техните квоти в съсобствеността са по-големи – 1/36 идеална част, но съдът не може да присъди повече от поисканото.

Частично основателни до размера на 1/90 идеална част от правото на собственост върху процесния имот са исковете на Н.П.Д., К.П.К., М.П.Д., М.И.М. и Ц.И.М..  Съответно в останалата им част до първоначално предявените размери от 1/84 за първите трима и 1/56 идеална част за вторите двама, исковете следва да бъдат отхвърлени, тъй като не са представени доказателства, които да сочат такива части от наследството за тези ищци.

Частично основателни до размера на 1/120 идеална част от правото на собственост върху процесния имот са исковете на Д.Д.Й., Ц.Д.Й. и Ю.М.Д.. Съответно в останалата им част до първоначално предявения размер от 1/112 идеална част исковете следва да бъдат отхвърлени, тъй като не са представени доказателства, които да сочат такива части от наследството на тези ищци.

Предявеният от Й.М.Й. иск е частично основателен и доказан до размер на 1/60 идеална част  и следва да бъде отхвърлен до първоначално предявения размер от 1/28 идеална част.

Предявеният от Н.М.И. иск е основателен и доказан до размера на 1/36 идеални части, съответно следва да бъде отхвърлен в останалата му част до първоначално предявения размер на 1/28 идеална част.

По отношение на така установените идеални части на ищците, няма спор , че именно ответницата владее същите, поради което на основание чл.108 от ГПК същата следва да бъде осъдена да предаде владението на всяка от горепосочените идеални части на всеки от ищците. В частта за предаване на целия имот искът се явява неоснователен и недоказан, тъй като за тази част от имота не е установено да е собственост на ищците.

Тъй като издаденият от нотариуса в охранително производство нотариален акт № *, т. *, рег. № **, дело № ***г. засяга правата на ищците и породеният между тях и ответницата, ползваща се от акта спор е разрешен с настоящото съдебно решение, като следствие от същото акта следва да бъде отменен до размера на   527/1512 идеални части, колкото е сбора на идеалните части на ищците. Твърдението на ответницата, че този иск е недопустим, тъй като вече е предявен по друго дело, е неоснователно, тъй  като в случая не се касае за отделен иск, а за законна последица от уважаване на иска за собственост.

По отношение на представените по делото и оспорени от ответната страна удостоверения за наследници  №261/08.11.2016 г. , №29/05.06.2017 г., №30/05.06.2017 г., №31/05.06.2017 г. №27/05.06.2017 г., №28/05.06.2017 г., №26/05.06.2017 г., по делото не бе доказано, че същите са неверни. Тъй като се касае за официални документи – издадени от компетентно длъжностно лице по съответния ред, доказателствената тежест за установяване на тяхната невярност беше на ответника, като същият следваше да стори това при пълно и главно доказване. Обстоятелството, че част от данните липсват, поради което същите не са отразени, като тази липса е видима / в случая по отношение на преживялата съпруга на общия наследодател/ не прави удостоверението за наследници невярно.  Именно затова и самата ответница пред нотариуса е представила идентично на първото /№261/08.11.2016 г./ удостоверение за наследници. Ето защо така заявеното оспорване следва да бъде отхвърлено като недоказано.

На основание чл.78 от ГПК ответницата дължи на ищците заплащане на направените от тях разноски по делото в размер на 1725лв.

Воден от гореизложеното, Разградският районен съд

 

Р  Е  Ш  И  :

 

 

        ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че С.Д.М., ЕГН ********** ***  е собственик на 1/54 /една петдесет и четвърта/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

        ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Г.Б.Т. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/54 /една петдесет и четвърта/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Р.Б.Р. с ЕГН-**********,***  е собственик на 1/54 /една петдесет и четвърта/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Н.Д.Б. с ЕГН- **********,*** е собственик на 1/54 /една петдесет и четвърта/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Е.П.Б. с ЕГН-**********,***  е собственик на 1/162 /една сто шестдесет и втора/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че М.С.Б. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/162 /една сто шестдесет и втора/ /  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Н.С.Б. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/162 /една сто шестдесет и втора/   идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че П.Х.Б. с ЕГН-**********,***  е собственик на 1/126 /една сто двадесет и шест/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че С.М.К. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/36 /една тридесет и шест/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че М.И.К. с ЕГН-**********,***  е собственик на 1/63 /една шестдесет и трета/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че К.И.К. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/63 /една шестдесет и трета/ идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че И.К.Д. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/63 /една шестдесет и трета/   идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че А.Т.Т. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/42 /една четиридесет и втора/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Й.Х.М. с ЕГН-**********,***  е собственик на 1/42 /една четиридесет и втора/    идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Н.П.Д. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/90 /една деветдесета/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че К.П.К. с ЕГН-**********,***  е собственик на 1/90 /една  деветдесета/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че М.П.Д., ЕГН ********** ***  е собственик на 1/90 /една  деветдесета/   идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че М.И.М. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/90 /една  деветдесета/     идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Ц.И.М. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/90 /една  деветдесета/      идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

   ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Д.Д.Й. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/120 /една  сто и двадесета/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Ц.Д.Й. с ЕГН-**********,***  е собственик на 1/120 /една  сто и двадесета/ идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Ю.М.Д. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/120 /една  сто и двадесета/ идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Й.М.Й. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/60 /една шестдесета/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***, че Н.М.И. с ЕГН-**********,*** е собственик на 1/36 /една тридесет и шеста/  идеална част от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585 и ОСЪЖДА Й.М.Д. да й предаде владението върху горепосочената идеална част от недвижимия имот и отхвърля иска в останалата му част до първоначално предявения размер.

На основание чл.537, ал.2  от ГПК ОТМЕНЯ нотариален акт № *, т. *, рег. № **, дело № ***г., издаден от нотариус Роска И. с рег.№378 на нотариалната камара с район на действие РС Разград до размера на 527/1512 /петстотин двадесет и седем хиляда петстотин и дванадесети/  идеални части от поземлен имот с начин на трайно ползване нива, находящ се в землището на гр.Цар Калоян, ЕКАТТЕ 77308, Община Цар Калоян, обл.Разград, местност „Парче Орман”, с площ от 11,905 дка /единадесет декара деветстотин и пет квадратни метра/, съставляващ имот №121007 /сто  двадесет и едно нула, нула, седем/ по плана за земеразделяне на гр.Цар Калоян, с идентификатор 77308.121.7 /седемдесет и една хиляди триста и осем, точка, сто двадесет и едно, точка, седем/ по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед №РД-18-19/23.03.2016 г. на изпълнителния директор на АГКК, с трайно предназначение на територията – земеделска, начин на трайно ползване – нива, при граници имоти  с идентификатори 77308.121.8, 77308.121.12, 77308.121.13, 77308.121.6, 77308.122.585.

ПРИЕМА ЗА НЕДОКАЗАНО заявеното от    Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес *** оспорване на истинността на удостоверения за наследници  №261/08.11.2016 г. , №29/05.06.2017 г., №30/05.06.2017 г., №31/05.06.2017 г. №27/05.06.2017 г., №28/05.06.2017 г., №26/05.06.2017 г., издадени от Община Цар Калоян, обл.Разград.

ОСЪЖДА  Й.М.Д., ЕГН ********** с адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ на  С.Д.М., ЕГН ********** ***,  Г.Б.Т. с ЕГН-**********,***, Р.Б.Р. с ЕГН-**********,***, Н.Д.Б. с ЕГН- **********,***, Е.П.Б. с ЕГН-**********,*** , М.С.Б. с ЕГН-**********,***, Н.С.Б. с ЕГН-**********,***, П.Х.Б. с ЕГН-**********,***, С.М.К. с ЕГН-**********,***, М.И.К. с ЕГН-**********,*** , К.И.К. с ЕГН-**********,***, И.К.Д. с ЕГН-**********,***, А.Т.Т. с ЕГН-**********,***, Й.Х.М. с ЕГН-**********,***, Н.П.Д. с ЕГН-**********,***, К.П.К. с ЕГН-**********,***, М.П.Д., ЕГН ********** ***, М.И.М. с ЕГН-**********,***, Ц.И.М. с ЕГН-**********,***, Д.Д.Й. с ЕГН-**********,***, Ц.Д.Й. с ЕГН-**********,***,  Ю.М.Д. с ЕГН-**********,***, Й.М.Й. с ЕГН-**********,***, Н.М.И. с ЕГН-**********,*** сумата 1725 лв. /хиляда седемстотин двадесет и пет лева/ за направените по делото разноски.

     Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в  двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: