П Р И С Ъ Д А

 

                                  2017 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На           пети септември                         2017 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН  КОСЕВ

 

 

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:  

Като разгледа докладваното от съдията                                                                                 НЧХ  дело №     380          по      описа за   2017  година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА  подсъдимият  И.М.К., ЕГН **********,***,  неженен, неосъждан   ЗА ВИНОВЕН  в тава, че на 28.04.2017 г. в с. Топчии, Община Разград е нанесъл лека телесна повреда на  М.М.М. ***,  изразяваща се в причиняване на болка и страдание, без разстройство на здравето  – престъпление по чл. 130 ал.2 от НК, поради което и на основание чл. 78а от НК   го  ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност  и му налага административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000 /хиляда/ лева.

           ПРИЗНАВА подсъдимият  И.М.К., ЕГН **********  ЗА НЕВИНОВЕН  в това на 28.04.2017г.  в с. Топчии да е     причинил  на М.М.М. *** лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето  по смисъла на чл. 130 ал.1 от НК и  ГО ОПРАВДАВА  в тази част от обвинението.

            ОСЪЖДА подсъдимият   И.М.К., ЕГН **********    със снета по-горе самоличност  да заплати  на М.М.М. ***   сумата от  800 /осемстотин/ лева за неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва, считано от 24.04.17г. до окончателното изплащане на сумата, като в останалата му част до 2500 лева съдът ОТХВЪРЛЯ гражданския иск като неоснователен в тази му част.

             ОСЪЖДА подсъдимият   И.М.К., ЕГН **********     да заплати на М.М.М.  сумата 612.00 /шестстотин и дванадесет/  лева за деловодни разноски, а   по сметка на РС гр. Разград да заплати сумата  50.00 /петдесет/ лева  за държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: