П Р И С Ъ Д А

                                  2017 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На              четиринадесети  септември                      2017 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН  КОСЕВ

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:  

Като разгледа докладваното от съдията                                                                                НЧХ  дело №         532      по      описа за   2017  година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимият    С.М.  С.,  роден на *** г. в гр. Разград, ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 27.05.2017г. в с. Гецово, община Разград   е причинил на Н.К.М. *** ,ЕГН **********  лека телесна повреда , изразяваща се в разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и 129 от НК  - престъпление по чл. 130 ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 78а от НК  го  ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага административно наказание ГЛОБА   в размер на 1300 /хиляда и триста/ лева.

            ОСЪЖДА  подсъдимият С.М.  С., ЕГН **********   да заплати на Н.К.М., ЕГН **********  сумата от  1200 /хиляда и двеста/ лева за неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 27.05.2017г. до окончателното й изплащане,   както и сумата от 612.00 /шестстотин и дванадесет/ лева за разноски по делото, като съдът ОТХВЪРЛЯ гражданския иск в останалата му част до размера на 3500 лева като неоснователен в тази му част.

              ОСЪЖДА   подсъдимият С.М.  С., ЕГН **********   да заплати по сметка  на РС  Разград сумата от 50.00 /петдесет/ лева за държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: