П Р И С Ъ Д А

 

                                            2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На   деветнадесети септември                                                2017  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                   

Секретар: Даринка Димитрова

Прокурор:  Павлина Узунова                                                                 

Като разгледа докладваното от съдията

НОХД   дело      611    по описа за 2017  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимият Т.К.С., роден на *** година в гр. Търговище, живущ ***, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, безработен, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН за това, че на 29.08.2016 год. в гр. Разград е намерил чужда движима вещ - портмоне на стойност 5 лв. и пари на обща стойност 120 лв., всичко на обща стойност 125 лв., собственост на И.Р.И. *** и в продължение на една седмица не е съобщил на собственика за това - престъпление по чл. 207, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл.54 от НК МУ НАЛАГА наказание ГЛОБА в размер на 200.00 лв.

НА ОСНОВАНИЕ чл.25, ал.1  вр. чл. 23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Т.К.С. едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ по осъждането по настоящото дело и по НОХД № 146/17 г. по описа на РОС в размер на най-тежкото наказание, а именно ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален СТРОГ РЕЖИМ на изтърпяване, като на основание чл.23, ал.3 НК ПРИСЪЕДИНЯВА към така определеното общо наказание изцяло наказанието ГЛОБА в размер на 200.00 лв. наложено с настоящата присъда.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване  и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: