П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На  двадесет и пети септември                                              2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                                                                          

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор: Павлина Узунова

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №   345  по описа за 2017 година

На именното повикване в 13,30  часа, се явиха:

 

ЗА РРП прокурор Узунова.

ПОДСЪДИМИЯТ призован явява се лично и със защитник адв. Й., редовно упълномощен и приет от съда от днес

ПРИЗОВАНИЯТ пострадал В.С., редовно призован не се явява.

ОПРЕДЕЛЕНИЯТ за служебен защитник на подсъдимия адв. Н.П., не се явява при редовно призоваване.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. И тъй като междувременно  сключихме споразумение със защитника и подсъдимия, което представям и моля производството да протече по реда на глава 29 от НПК.

АДВ. Й.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕ самоличността на подсъдимия.

А.  И.К., роден на *** ***, бълг. гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обвинителния акт.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи и по доказателствата. Относно реда на съдебното следствие моля да  протече по реда на глава 29 от НПК, поради постигнато споразумение между РРП, подсъдимия и неговият защитник което представям.

АДВ. Й.: Нямам искания за отводи и по доказателствата. Постигнали сме споразумение и моля производството да протече по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ с оглед изявлението на страните и представеното  споразумение

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

ДОКЛАДВА постъпилото споразумение.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам  споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала, наказанието е определено по реда на чл. 55 от НК и моля да го одобрите.

АДВ. Й.: Постигнали сме споразумение, което моля да одобрите, като непротиворечащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението.  Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следния окончателен вариант на същото:

Настоящото споразумение се сключва на основание чл.384, ал.1 във вр.с чл. 381 НПК

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между А.И.  К., роден на ***г***, *****, български гражданин, с основно образование, женен, работи – гледач на пилета в птицеферма в с.Бряг, неосъждан, ЕГН ********** - подсъдим, представляван от защитника си адв.М.Й. *** представлявана от прокурор П.УЗУНОВА

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 345/2017г. по описа на РС-Разград, водено срещу подс.А.И.  К. за това, че:

1.На 15.05.2016г., на стадиона в с.Гецово, общ.Разград, непосредствено след приключване на футболен мач между отборите на ФК „Ураган“-с.Манастирци и ФК „Ураган“-с.Гецово, е причинил лека телесна повреда на длъжностно лице по повод изпълнение на функцията му – на главния съдия на футболната среща В.С.С. ***, изразяваща се в контузия на корема, което травматично увреждане е обусловило болка и страдание на пострадалия, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.1, пр.1 и т.12 във вр.с чл.130, ал.2 от НК.

2.На 15.05.2016г., на стадиона в с.Гецово, общ.Разград по време и непосредствено след приключването на футболен мач между отборите на ФК „Ураган“-с.Манастирци и ФК „Ураган“-с.Гецово, е извършил непристойни действия – ругатни, буйство, невъзпитаност, отправяне на обиди и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл.325, ал.2 във вр.с ал.1 от НК.

         ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс.А.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпленията по чл.131, ал.1, т.1, пр.1 и т.12 във вр.с чл.130, ал.2  от НК и по  чл.325, ал.2 във вр.с ал.1 от НК.

2.Страните приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.А.К.:

-за деянието по чл.131, ал.1, т.1, пр.1 и т.12 във вр.с чл.130, ал.2   от НК, при условията на чл.54 от НК – 3 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

-за деянието по чл.325, ал.2 във вр.с ал.1 от НК, при условията на чл.54 от НК – 5 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3.Възпитателната работа по отношение на подс.А.К. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

На основание чл.23,     ал.1 от НК на подс.А.К. се определя едно общо наказание за горепосочените две деяния, в размер на най-тежкото от тях, а именно - 5 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

4.Разноските по делото в размер на 84,64 лв. се възлагат на подс.А.К. платими по сметка на ОД на МВР-гр.Разград.

ІV.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс.А.К. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОР В РАЙОННА ПРОКУРАТУРА:

                                                                       /П.УЗУНОВА/

 

ПОДСЪДИМ:                                                                         

                      /А.К./                                           

 

 

 ЗАЩИТНИК:

                           /адв.М.Й./

         СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                            О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА  сключеното между А.И.  К., роден на ***г***, ****, български гражданин, с основно образование, женен, работи – гледач на пилета в птицеферма в с.Бряг, неосъждан, ЕГН ********** - подсъдим, представляван от защитника си адв.М.Й. *** от една страна и РП-Разград представлявана от прокурор П.УЗУНОВА от друга споразумение съгласно, което:

ПОДСЪДИМИЯТ А.И.  К. се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че:

1.На 15.05.2016г., на стадиона в с.Гецово, общ.Разград, непосредствено след приключване на футболен мач между отборите на ФК „Ураган“-с.Манастирци и ФК „Ураган“-с.Гецово, е причинил лека телесна повреда на длъжностно лице по повод изпълнение на функцията му – на главния съдия на футболната среща В.С.С. ***, изразяваща се в контузия на корема, което травматично увреждане е обусловило болка и страдание на пострадалия, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.1, пр.1 и т.12 във вр.с чл.130, ал.2 от НК и ПРИЕМА да му бъде наложено наказание при условията на чл.54 от НК – 3 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

2.На 15.05.2016г., на стадиона в с.Гецово, общ.Разград по време и непосредствено след приключването на футболен мач между отборите на ФК „Ураган“-с.Манастирци и ФК „Ураган“-с.Гецово, е извършил непристойни действия – ругатни, буйство, невъзпитаност, отправяне на обиди и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл.325, ал.2 във вр.с ал.1 от НК и ПРИЕМА да му бъде наложено наказание при условията на чл.54 от НК – 5 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подсъдимият А.И.  К. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

НА основание чл.23,    ал.1 от НК на подсъдимият А.И.  К. определя едно общо наказание за горепосочените две деяния, в размер на най-тежкото от тях, а именно - 5 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК,  отлага за изпитателен срок от 3 години.

ОСЪЖДА подсъдимият А.И.  К. да заплати по сметка на ОД на МВР-гр.Разград сумата от  84,64 лв. за разноски по делото.

         ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 345/2017 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 13,38 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: