П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд        наказателен                                        състав

На двадесет и седми      септември                                                 2017 година

В публично заседание  в следния състав:

                                                                                                               

                                                                                                                                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: К.С.

                                                                                  С.Л.

 

                                                                   

Секретар: Даринка Димитрова

Прокурор: Северина Монева

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

ОХ. дело №  422   по описа за 2017 година

На именното повикване в  10.30         часа, се явиха:

ЗА РРП се явява прокурор Монева.

ПОДСЪДИМИЯТ Х. редовно призован, се явява лично и със служебен защитник адв. В..

ПОДСЪДИМИЯТ С.М. редовно призован, се явява лично  и със служебен защитник адв. С..

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. В.: Да се даде ход на делото.

АДВ. С.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕ СЕ самоличността на подсъдимите.

Х.И.Х. – роден на ** г. в гр. Разград, живущ ***, български гражданин, образование основно, женен, осъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обв. акт.

С.Х.М. – роден на *** в гр. Разград, български гражданин, живущ ***, образование основно, съжителства на семейни начала, неосъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обв. акт.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи, по реда на съдебното следствие моля да се проведе по реда на глава 29 НПК, тъй като сключихме споразумение с подсъдимите и техните защитници.

АДВ. В.: Нямам искания за отводи и по доказателствата. По реда на съдебното следствие моля делото да продължи по реда на глава 29 НПК.

АДВ. С.: Нямам искания за отводи и по доказателствата. По реда на съдебното следствие моля делото да продължи по реда на глава 29 НПК.

С ОГЛЕД изявлението на страните съдът

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ по реда на глава 29 НПК.

ДОКЛАДВА депозираното споразумение.

ПРОКУРОРЪТ: Моля да одобрите постигнатото споразумение, тъй като не противоречи на закона и морала. При определяне размера на наказанието за двамата подсъдими сме отчели като смекчаващите обстоятелства признанието на вината, съжалението, съдействието по време на ДП, както и възстановяването изцяло на причинените щети от престъпленията и считам, че така определените наказания са справедливи и съответни на извършеното.

АДВ. В.: Моля да одобрите споразумението и считам, че не противоречи на закона и морала.  Моля да имате предвид, че предмета на посегателството е за 130 лв. Предложеното наказание е справедливо и не противоречащо на закона.

АДВ. С.: Моля да одобрите споразумението, тъй като то не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ Х.: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно го подписах. Съжалявам много за случилото се, вече имам дете.

ПОДСЪДИМИЯТ  М.: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно го подписах.  Също съжалявам много за случилото се.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което на осн. чл.382, ал. 6 НПК вписва следния окончателен вариант на същото:

Днес, 27.09.2017 г. в гр. Разград, на основание чл. 384, ал. 1 във вр. с чл. 381 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 422/2017 г. по описа на Районен съд Разград, между: Северина Монева – прокурор в Районна прокуратура Разград и адв. Кръстьо С. *** – защитник на подс. С.Х.М. и адв. Р.В. *** – защитник на подс. Х.И.Х., по силата на което:

 

І. Страните се съгласяват НОХД № 422/2017 г. по описа на РС- Разград да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

ІІ. 1. Подс. С.Х.М., роден на *** ***, адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН за това, че:

за времето от 01.05.2015 г. до 19.10.2016 г. в с.Каменар, общ. Лозница, в условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи: 1 бр. дървена маса с размери на плота 80 см./1.50 м., с един крак на стойност 25.00 лв., 1 бр. вграден плот за готвене с 5 бр. газови котлони на стойност 35.00 лв., 1 бр. газова бутилка за котлони за готвене на стойност 65.00 лв., 1 бр. хладилник неустановена марка на стойност 110,00 лв., 1 бр. микровълнова печка  неустановена марка на стойност 60,00 лв., 1 бр. бойлер проточен марка „Дипломат“ на стойност 40.00 лв., 1 бр. електрическа кана марка „Рубино“ на стойност 15.00 лв., 6 бр. метални столове с полиетиленова оплетка на стойност 48.00 лв., 1 бр. осветително тяло /лампа/  с височина 1.80 м. на стойност 15.00 лв., 1 бр. метална плафониера за таван на стойност 30.00 лв., 1 бр. маслен радиатор марка „Теси“ на стойност 80.00 лв., 3 бр. телевизори марка „Филипс“ с диагонал на екрана 36 см. на стойност 270.00 лв., 2 бр. телевизори марка „Филипс“ с диагонал на екрана 36 см. на стойност 180.00 лв., 1 бр. приемник за сателитна телевизия марка „Филипс“ на стойност 25.00 лв., 1 бр. огледало с дървена рамка с размери 85 см./70 см. на стойност 20,00 лв., 1 бр. метален простир тип „чадър“ с вървички на стойност 12.00 лв. и 1 бр. топ /руло/промазан плат – 10 м. на стойност 90.00 лв., всичко на обща стойност 1 150.00 лв. от владението на Ф.Р.Д. /F. R. D/ от Белгия, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

 

2. Подс. Х.И.Х., роден на *** ***, адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, осъждан, ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН за това, че:

За времето от 01.05.2015 г. до 19.10.2016 г. в с.Каменар, общ. Лозница, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – 1 бр. метален храсторез неустановена марка на стойност 120.00 лв., 2 бр. купички за храна с вместимост 500 мл. на стойност 6.00 лв. и 1 бр. тиган за готвене с диаметър 23 см., от инокс на стойност 5.00 лв., всичко на обща стойност 131.00 лева от владението на Ф.Р.Д. /F. R. D/ от Белгия, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК.

 

ІІІ. 1. 1. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление от подс. С.М., да му бъде наложено наказание, при условията на чл. 54, ал. 1 от НК, а именно лишаване от свобода за срок от 6 месеца, изтърпяването на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

1. 2. Възпитателната работа по отношение на подс. С.М. се възлага на ПИ при РУ МВР по местоживеенето му.

 

2. 1. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление от подс. Х.Х., да му бъде наложено наказание, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, а именно лишаване от свобода за срок от 6 месеца, което следва да изтърпи при първоначален строг режим.

2. 2. На основание чл. 59, ал. 1, т. 1 от НК следва да се приспадне времето, през което подс. Х.Х. е бил задържан за срок от 72 часа – за времето от 28.03.2017 г. до 30.03.2017 г., като един ден задържане се зачита за един ден лишаване от свобода.

2. 3. На основание чл. 59, ал. 1, т. 2 от НК следва да се приспадне времето, през което подс. Х.Х. е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 30.03.2017 г., като два дни домашен арест се зачитат за един ден лишаване от свобода.

 

ІV. Разноските по делото в размер на 179.06 лева, се възлагат солидарно на подсъдимите С. М. и Х. Х., платими по сметка на ОД МВР- Разград.

 

V. 1. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

2. Подсъдимите С.М. и Х.Х. декларират, че са съгласни изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказват от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:

/С. Монева/

 

ЗАЩИТНИК:

                 /адв. Кр. С./

 

ЗАЩИТНИК:

                 /адв. Р. В./  

 

 

ПОДСЪДИМ:

                                                                           /С.М./

 

 

ПОДСЪДИМ:

                                                                           /Х.Х./

 

        

         СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                            О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА постигнатото между С.Х.М., роден на *** ***, адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН ********** – подсъдим, представляван от защитника си адв. Кр. С. ***, от една страна и от друга Районна прокуратура Разград представлявана от прокурор С. Монева споразумение съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ С.Х.М.  се признава за ВИНОВЕН за това, че: за времето от 01.05.2015 г. до 19.10.2016 г. в с. Каменар, общ. Лозница, в условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи: 1 бр. дървена маса с размери на плота 80 см./1.50 м., с един крак на стойност 25.00 лв., 1 бр. вграден плот за готвене с 5 бр. газови котлони на стойност 35.00 лв., 1 бр. газова бутилка за котлони за готвене на стойност 65.00 лв., 1 бр. хладилник неустановена марка на стойност 110,00 лв., 1 бр. микровълнова печка  неустановена марка на стойност 60,00 лв., 1 бр. бойлер проточен марка „Дипломат“ на стойност 40.00 лв., 1 бр. електрическа кана марка „Рубино“ на стойност 15.00 лв., 6 бр. метални столове с полиетиленова оплетка на стойност 48.00 лв., 1 бр. осветително тяло /лампа/  с височина 1.80 м. на стойност 15.00 лв., 1 бр. метална плафониера за таван на стойност 30.00 лв., 1 бр. маслен радиатор марка „Теси“ на стойност 80.00 лв., 3 бр. телевизори марка „Филипс“ с диагонал на екрана 36 см. на стойност 270.00 лв., 2 бр. телевизори марка „Филипс“ с диагонал на екрана 36 см. на стойност 180.00 лв., 1 бр. приемник за сателитна телевизия марка „Филипс“ на стойност 25.00 лв., 1 бр. огледало с дървена рамка с размери 85 см./70 см. на стойност 20,00 лв., 1 бр. метален простир тип „чадър“ с вървички на стойност 12.00 лв. и 1 бр. топ /руло/промазан плат – 10 м. на стойност 90.00 лв., всичко на обща стойност 1 150.00 лв. от владението на Ф.Р.Д. /F. R. D/ от Белгия, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК и ПРИЕМА да му бъде наложено наказание при условията на чл. 54, ал. 1 от НК, а именно лишаване от свобода за срок от 6 месеца, изтърпяването на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

ОДОБРЯВА постигнатото между Х.И.Х., роден на *** ***, адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, осъждан, ЕГН ********** – подсъдим, представляван от защитника си адв. Р. В. *** от една страна и от друга РРП, представлявана от прокурор С. Монева споразумение съгласно което:

ПОСЪДИМИЯТ Х.Х.  се признава за ВИНОВЕН за това, че: за времето от 01.05.2015 г. до 19.10.2016 г. в с. Каменар, общ. Лозница, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – 1 бр. метален храсторез неустановена марка на стойност 120.00 лв., 2 бр. купички за храна с вместимост 500 мл. на стойност 6.00 лв. и 1 бр. тиган за готвене с диаметър 23 см., от инокс на стойност 5.00 лв., всичко на обща стойност 131.00 лева от владението на Ф.Р.Д. /F. R. D/ от Белгия, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК и ПРИЕМА  да му бъде наложено наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, а именно лишаване от свобода за срок от 6 месеца, което следва да изтърпи при първоначален строг режим.

На основание чл. 59, ал. 1, т. 1 от НК ПРИСПАДА времето, през което подс. Х.Х. е бил задържан за срок от 72 часа – за времето от 28.03.2017 г. до 30.03.2017 г., като един ден задържане се зачита за един ден лишаване от свобода.

На основание чл. 59, ал. 1, т. 2 от НК ПРИСПАДА времето, през което подс. Х.Х. е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 30.03.2017 г., като два дни домашен арест се зачитат за един ден лишаване от свобода.

Възпитателната работа по отношение на подс. С.М. се възлага на ПИ при РУ МВР по местоживеенето му.

ОСЪЖДА подсъдимите С. М. и Х. Х. да заплатят за разноски по делото в полза на ОД на МВР Разград сумата  179.06 лева.

Подсъдимите С.М. и Х.Х. декларират, че са съгласни изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказват от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 422/17 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 10.50 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

1.                                                               2.

 

 

СЕКРЕТАР: