П Р О Т О К О Л

 

 

2017 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На  двадесет и пети септември                                              2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                                                                                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: К.С.

                                                                                                    С.К.

 

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор: Десимира Недкова

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №   612  по описа за 2017 година

На именното повикване в 9,30  часа, се явиха:

ЗА РРП прокурор Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ редовно призован явява се лично и със защитник адв. К. упълномощен от досъдебното производство.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. К.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ 

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕ самоличността на подсъдимия.

Ц.С.Ц., роден на *** ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, осъждан, ЕГН**********. Получил съм препис от обвинителния акт.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи, по доказателствата. По хода на съдебното следствие заявявам, че сме сключили споразумение с подсъдимия и неговият защитник, което представям поради, което предлагам производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

АДВ. К.: Нямам искания за отводи. По доказателствата представям удостоверение за настоящ адрес на подсъдимия – заверено копие. Подписали сме споразумение поради, което молим производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ по реда на глава 29 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ: Представям споразумение, което сме сключили със защитника и подсъдимия. Поддържам същото  считам, че не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

АДВ. К.: Поддържам подписаното споразумение, същото съответства на закона и морала и моля да го одобрите.

ПОДСЪСДИМИЯТ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което вписва на основание чл. 382, ал. 6 от НПК в протокола следния окончателен вариант на споразумението:

Настоящото споразумение касае  НОХД 612/2017г. по описа на Районен съд- гр.Разград и се сключва между  Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв.Р.К.- защитник на подсъдимия Ц.С.Ц., по силата на което:

І. Подсъдимият  Ц.С.Ц., ЕГН **********,***г., български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, постоянен и настоящ адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

на 27.04.2017г. в гр.Разград, в условията на опасен рецидив,  отнел чужди движими вещи:  мобилен телефон марка „НТС“, модел „Desire 820 Dark Grey“, на стойност 280,00лева, ведно със СИМ карта на „Теленор“ на стойност 6,00лева, вещи на обща стойност 286,00лева, от владението на собственика Дж. А.В.от гр.Разград без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои- престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1,  б.“б“ НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1,  б.“б“ НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 НК, на подсъдимия Ц.С.Ц. да бъде наложено наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ТРИ МЕСЕЦА, което на основание чл.57, ал.1, т.2, б.“б“ ЗИНЗС следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

ІІІ. На основание чл.59, ал.1, т.1 НК при привеждане в изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.Ц. е бил задържан  с Постановление от 10.05.2017г.  на прокурор в РП- Разград по чл.64, ал.2 НПК и Определение от 12.05.017г. на РРС по ЧНД №396/2017г. за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 10.05.2017г.

ІV.Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК.

V.Причинените с престъплението имуществените вреди са възстановени на пострадалото лице.

VІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІІ. Подсъдимият Ц.С.Ц. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

МЛ. ПРОКУРОР:

                     /Д.Недкова/        

 

  ЗАЩИТНИК:     

                    /адв. Р.К./

                               

                                                                                                         ПОДСЪДИМ:  

/Цв.Ц./    

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че  така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между Ц.С.Ц., ЕГН **********,***.***г., български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, постоянен и настоящ адрес:***, представляван от защитника си адв. Р. К. *** от една страна и РРП представлявана от мл. Прокурор Д. Недкова от друга споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Ц.С.Ц.  се признава ЗА ВИНОВЕН за това, че на 27.04.2017г. в гр.Разград, в условията на опасен рецидив,  отнел чужди движими вещи:  мобилен телефон марка „НТС“, модел „Desire 820 Dark Grey“, на стойност 280,00лева, ведно със СИМ карта на „Теленор“ на стойност 6,00лева, вещи на обща стойност 286,00лева, от владението на собственика Дж. А.В.от гр.Разград без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои- престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1,  б.“б“ НК и ПРИЕМА да му бъде наложено наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ТРИ МЕСЕЦА, което на основание чл.57, ал.1, т.2, б.“б“ ЗИНЗС следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.1, т.1 НК ПРИСПАДА времето, през което подс.Ц. е бил задържан  с Постановление от 10.05.2017г.  на прокурор в РП- Разград по чл.64, ал.2 НПК и Определение от 12.05.017г. на РРС по ЧНД №396/2017г. за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 10.05.2017г.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД№ 612/2017 г. по описа на РРС

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване не подлежи на обжалване и протест.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 9,45 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                            2.